ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Monday, June 25, 2012

Apentah..

Tengok Family Outing...
TV Show dari Korea...
Artis2 pergi kampung2 and stay satu malam kat rumah penduduk just to let those grandma and grandpa pergi bercuti..
Rancangan ni dah lama tapi aku baru start tgk..
Apa yang aku nak cakap ialah..


Looking those grandma and grand pa make me remember my grandparents..
They all passed away already..
So, lets sedekahkan al-fatihah untuk my grandparents...
Sulaiman bin Hj Arsad
Kasman bin Jaafar
Halus binti Mad Asral
Yang binti Daud..



I miss them a lot...
Sapa boleh bagi saya tumpang kasih nenek atau atuk???
Oh, ada satu kat tanjung malim tapi dah lama tak jumpa..




tears is my close friend nowadays....

Tuesday, June 19, 2012

Comel x?

Comel tak???
Oh, bukan aku..
Sila abaikan aku yang tembam dan gemuk tu ya...
Tapi panda2 yang berada dlm my hug tu...
Comel kan..

one of the panda is my adik's...
Maybe I will meet her and give the panda to her this week...
But the panda is really cute but it has BIG head...
Dia tak boleh berdiri sendiri sebab kepala berat sangat..
Hahaha...




Em, aku nak jerit kuat2 tapi tak boleh...
SO aku post kat sini je la...
TAHNIAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AKU BANGGA SANGAT dengan ko....
Heheh..
And HAPPY BESDAY!!!!!!!

That is for one of my best friend..
(",)  (><)v

Sunday, June 17, 2012

Entah apa2..

Pernah terfikir.....

Kita patut tau yang...


 Tapi....


 Kita juga patut tahu yang....
 


Sebab tu kita perlu.....





Em, ingat lagi angan-angan aku???


Aku teringin nak ada pasangan dengan ikatan yang sah....



Yang akan jadi peneman aku waktu aku tua nanti...



Ada nasihat cakap mcm ni...



Jadi, aku nak doa supaya "dia" adalah jodoh aku....
  


 Sebab dia yang buat aku bahagia....


Awak, awak tau x yang...















tetibe jadi jiwang...
Sigh~

Saturday, June 16, 2012

Angan2..

Ok, hari ni saye nak cerita pasal angan2 saye!!!
Kalau tak nak tahu silala close tab ni ok...




Tak tahu la, sejak2 dah bekerja ni..
Kebanyakan orang tanye bila nak kawen..
Soalan biasa bila kita dah berumur 20 lebih dan dah kerja..
Dan jawapan aku senang je...
nanti la dulu...baru sangat kerja...
nak kumpul harta dulu...
Tak pon nak amik Master dulu baru kawen..




Tapi, jujur aku cakap...
Bila tengok gambar kawan2 yang dah kawen...
Tengok betapa bahagianya diorang dengan pasangan...
Kalau yang ada anak, comel2 je anak diorang...
And bila balik keje, ada husband yang datang amik..






Rasa nak kawen tu datang secara tiba-tiba..
Terasa nak seseorang yang kita panggil suami..
At least tak lah sesorang kat rumah kan..
Sekurang-kurangnya bila tension pasal kerja, ade la orang nak dengar kira merungut manja...
Sekurang-kurangnya makan malam aku berteman...
Sekurang-kurangnya hujung minggu aku tak keseorangan...
Sekurang-kurangnya aku ada peneman bila nak keluar...




Tapi sayangnya, entah bila la aku nak kawen...
Kenapa?? sebab aku belum cukup bersedia nak memikul tanggungjawab as a wife..
Nak kawen mungkin senang tapi tanggungjawab lepas kawen tu yang susah sikit.




Aku:
Tak pandai masak....
Tak berapa rajin mengemas...
Tak berapa pandai berhias..
Tak reti nak berkebun, cantikkan laman rumah..
Dan aku bukan la lemah lembut yang boleh sejukkan hati suami..




Dan sebab itu aku rasa, aku tak layak lagi nak kawen...
Kalau lelaki baca entry ni terus reject aku kan...
hahaha...




Tapi angan-angan aku besar..
Dulu nak suami pilot... tapi bila fikir selalu kena tinggal, aku terus tak nak pilot walaupon gaji besar...
Heheh...Aku nak dia selalu ada untuk aku...selalu ada dekat dengan aku...
Aku nak suami yang sederhana je...sebab aku tak cantik...
Kalau dapat suami handsome, aku anggap tu bonus la... heheh
Apa yang penting dia kena la penyabar sebab aku seorang yang cepat melenting, tak berapa nak sabar...
Selain tu, dia kena sabar layan kerenah aku yang banyak macam and sangat manja...
Dia kena matang sebab aku kebudak-budakkan...
Yang penting sekali.. dia terima aku seadanya dan boleh terima family aku sebaiknya...
Sebab bagi aku, bila dia kita kawen dengan seseorang, bermaksud kitakawen dengan family dia sekali...
And lastly of course suka and pandai jaga budak kecik.. sebab aku suka budak kecik tapi x berapa nak pandai jaga budak...heheh



Mesti korang cakap aku demand kan..
Hahaha...
Ada aku kisah??? Sebab ni kan angan-angan aku...
Heheh..



Hati aku sakit..
Sakit sebab apa aku tak tau sebab tak jumpa doktor untuk check..
Tapi bila hati terluka, sakit tak payah cakap la kan...
Rasa macam nak menangis tapi air mata tak keluar...
Sungguh aku sakit kat hati sangat2...
Sapa ada ubat??? ble bagi tak?
T________T

Thursday, June 14, 2012

S.A.R.A

Ingat Ku Dalam Doa Mu

Ada sesuatu ingin kukatakan
Kuharap engkau dapat mengertikan
Selama ini dirimu kusayang
Walaupun kau tidak percaya

Tak guna aku memaksa dirimu
Untuk percaya segala kataku
Kiranya engkau fahami hatiku
Tentunya kau akan menyedari

Aku merasa sungguh indah bersamamu tiap waktu
Kita bermesra... marah dan sayang
Rajuk dan rindu
Walaupun kita pernah merasa terluka dan terkilan
Namun hatiku masih menyintaimu sayang

Alangkah indah kehidupan ini
Seandai engkau terus bersamaku
Kiranya aku menyinggung hatimu
Maafkan diriku... oh sayang

Aku merasa sungguh indah bersamamu tiap waktu
Kita bermesra... marah dan sayang
Rajuk dan rindu
Walaupun kita pernah merasa terluka dan terkilan
Namun hatiku masih menyintaimu... sayang

Alangkah indah kehidupan ini
Seandai engkau terus bersamaku
Kiranya aku menyinggung hatimu
Maafkan diriku... oh sayang

Andainya aku hilang di matamu
Ingatku dalam doamu






Sungguh, aku tengah rinndu...
And I wonder if he still remember what is S.A.R.A stand for....

Tuesday, June 12, 2012

Balik Kampong!!!!

Yeay!!!!
Finally!!!
I went home!!!!
Huh, lega sangat dapat jumpa mak ayah...
And also dpt peluk Mr. Teddy...



My long journey start on Thursday which I went to visit practical students at Kuala Linggi..
After that I and my colleague, Maisarah find 'remis'...
Do you know what remis is??
I just saw remis last Thusrday.. That was my first time..
I have fun finding the remis along the seashore...
If my feet did not swollen.. I will have much more fun I think...



Oh, on the way to office that day, suddenly I felt something bite..or sengat my feet...
I did not see anything but it is hurt a little bit...
Then, I just continue walking...
Arrived at office I realized that my feet start to swollen..
I thought, it will heal later but unfortunately I am wrong....
It stay like that till Friday..  =.='



On friday, I visited another student at Sungai Udang..
And then Maisarah brought me to Dataran Pahlawan..
For what??
Just to find 'panda' for my adik...
And luckily, I FOUND IT!!!!
Cute but BIG panda for my little sister...
I bought another things for her which the theme also panda...
Hope she will like it..



I arrived Kluang nearly 7 p.m.
I waited abang awie till nearly 9 p.m because his car broke down...
Tired but can't do anything...
After that, I went to clinic and got some medicine which I really hate...(opps, tak makan ubat lagi)
Then had dinner which I paid...
'Ain tak belanja lagi kan lepas dapat gaji, hari ni belanja makan'
That is what abang awi said to me...
Hahaha..
I don't mind...
Sesekali kan...
I arrived safely at home nearly 11...
Took my bath and sleep!!!



On Saturday, my lovely mom cooked for me LAKSA!!!
My favourite...heheh...
I ate a lot...and I think I gained my weight....
And on Sunday, my mom cook sambal udang!!!!
And of course I ate a lot since I am the only one that eat prawn...



I came back to KL yesterday..
3 days 2 night at home felt like just a second...
Sekejap sangat...
And right now, I already miss my hometown...




masalah selalu timbul..
Aku harap semuanya mainan perasaan aku jek..
Aku terasa sesuatu... 
Aku dah rasa lama and aku abaikan...
Tapi makin lama, makin terasa macam betul...
Haila...taknak lah hubungan dengan kawan2 terjejas..
Aku manusia biasa, andai ade salah bagitahu...
Mungkin aku akan marah sebab aku ego...
Tapi at least aku tau ape salah aku...
Jangan senyap jek...




To my incik hati manis:
SARA..

Monday, June 11, 2012

Tak bertajuk...

Sungguh aku rindu my incik hati manis!!!!

Wednesday, June 6, 2012

I cried....

Still remember yesterday's  entry about my cousin?
I cried when read this status....
"Terima kasih atas ucapan takziah dan sokongan kalian.. semoga semua yg berlaku ade hikmah disebaliknya. kita hanya mampu merancang, tapi Allah tahu apa yg terbaek untuk kita.

Muhammad Iman Khalis bin Azzuan..
bayi sesuci nama diberi, tetap kami sayang sampai bile2 walau hanya sekejap bersama..."
Another one from my cousin jugak.. tapi adik kepada kaklong...
"29/5/2012 ~ kami sekeluarga sangat gembira
3/6/2012 ~ kami redha dgn pemergian nya
Al-Fatihah..........................................

"Muhammad Iman Khalis Bin Azzuan" ttp dihati mama,papa,atok,nenek,mak ngah, ucu, abg haikal & abg aqil."
 
And right now, I felt so sad..
If I who are not really related to the baby felt like this...how about kaklong... the one that be with the baby around 7 months? 
I hope she will be fine... and be strong...
Dugaan ALLAH hanya untuk orang yang DIA sayang and DIA tau Kaklong boleh hadapi dugaan ni...

Tuesday, June 5, 2012

Macam-macam

Last week, a lot of things happen...
On Friday, I was one of the invigilator for the final exam...
You know what happen???
That is the first time I became the invigilator and I need to face the problem..
How come student came to sit for exam without exam slip???
I really confuse..Don't know what to do...
Luckily the problem solved anyway..


Became invigilator for the whole day was really tiring...
My foot was swollen that night... Jalan pon terdengkut-dengkut..
I felt so tired...
I felt like I can't move my leg at all...
Really suffering ok..


I slept nearly 12 o'clock that night but I was woken up on 2 am by someone voice that screaming and fighting like it is 2 pm...
So frustrated!!!
That time, I felt like want to scream back at that person..
"Tak tau tengok jam ke... kalau nak gaduh pergilah jauh-jauh.. orang nak tido la... mengganggu ketenteraman awam adalah satu kesalahan tau x.."


On Friday I got a love letter from TNB.. yellow in colour...
And this things really made me stress!!!
There is tunggakan total up 128.15. I need to pay it before 5th June which is today or else the electrical supply will be cut.
Urgh!!! Tension ok...
I gave SMS to my housemate directly after read the letter...
Unfortunately,the one who always act as a leader didn't even reply and don't even ask about this matter till today...
My housemate went to TNB yesterday and that tunggakan was during October and November 2010.
And we still need to pay for that tunggakan...
So stress!!!
What should I do..
The amount is not sikit...128... boleh jadi duit makan untuk 2 minggu tau...



That is the story about Friday...
On Sunday, I got an SMS from my sister, Kak Ani..
She told me that, my cousin's son who was delivered last week past away...
Shocked and sad..
I just wished her congrat and suddenly I heard this bad news...
The baby was tak cukup bulan and there is some complication..
Usually I read this situation only in novel...
And when my family face this situation, I don't know why but I felt sad...
I can't even say 'takziah' to my cousin..I just can't...


Dear Kak Long,
Be strong...
ALLAH know what is the best for us...
Right??




This week, I busy with mid term test and quiz..
And I will go to Melaka on 7th and 8th of June to visit the practical students.
I will go with my colleague, Maisarah...
And then I will straight go back to my hometown...
Really miss my home...
It has been 3 months ok..
Can't wait for this Thursday...


Todays entry really long..
And thanks to whoever read til now even though I know, no one will read this..
Hahaha...
Till then, take care.....

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget