ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Monday, June 20, 2016

UiTM Puncak Alam

Assalamualaikum....

Last week, i had chance to go to UiTM Pucak Alam.
With who? Kakwan of course.
Dah lama rancang sebenarnya...baru je tercapai.
Hehe



So, the plan was to buy any food from the pasar malam.
Then kakwan suggested for us to eat at UiTM..
Aku? Teruslah setuju. Hehe..


Yang paling best, bila sampai tu...
Terbayang semua kenangan lama..
Rasa seronok sangat.
Beli nasi ambeng, sate, keropok lekor dan air jagung.


Dah siap beli, Kitorang jalan jalan kat area umah sewa dulu.
Umah sewa kitorang ada orang duduk dah.
Ingat nak turun amik gambar kat playground depan umah tu, tapi ada orang pulak.


Lepas tu terus gerak ke UiTM.
Dengan muka yakin, main masuk je.
Guard tengok dengan muka garang tapi kitorang buat selamba je.
Bak kata kakwan 'muka kita kan nampak macam student'.. Hehe


And....
Banyak sangat dah berubah.
Yela, dah lebih 4 tahun tak jejak.
Dah ada fakulti baru...
Library pon dah besar and ada bangunan sendiri.
Kafe pon sama.
Lepas tu dah bnyak jalan baru kat dalam UiTM.
Sambil masuk tu, borak pasal kenangan masa belajar.
Pasal tangga tinggi, pasal asrama and pasal kitorang balik jalan kaki dari fakulti ke asrama.
Hehe...
Okay, terasa dah tua sangat.
Hahaha...


Kitorang berhenti kat kafe kat kolej angsana.
Buat muka selamba duduk kat meja.
Ada tempat tengok tv, kedai makan pon ada banyak dah.
And aku tak tau kat mana diorang solat terawikh.
Dulu kat tengah tengah kafe tu.
But now, the area clear je.
So we assumed there is masjid dekat dekat situ...
Ah, dah ada coolblog ok kat situ.
Jealous much okay. Hehe..


Habis makan..kami berangkat pulang.
Sempat la bergambar kat library sebab cantik...
Sanggup u-turn tau...

Kat kawasan PTAR..Cantik kan...


Selfie depan library!!!



Whatever it is....
Happy sangat sebab dapat ke sana..
Next time, kitorang plan nak datang sana lagi...
Tapi bawak tun junior!! Hee






Well, till the next entry...stay safe and healthy ya!!



Much love,
NJ~~


Sunday, March 27, 2016

sungguh

One word.
Rindu...


Tapi, another word appear....
Sia-sia...








Hati,
Jadilah kuat..
Bukan untuk hari ini...
Tapi untuk setiap hari...



Love,
NJ~~

Thursday, March 17, 2016

Solat dan doa..

Sedikit nasihat dari seorang kakak...

'Hati ni...Allah pegang..
Dan fitrah manusia untuk ada rasa suka..
Perasaan tu lumrah.
Tapi kena kawal.
Doa...doa kat Allah sebab hati manusia, DIA yang pegang.
Jadi doa, mohon dengan dia..


Solat..
Solat taubat, solat hajat, solat istikharah..
Mintak hati kita tenang...
Selagi hati tak tenang, kita susah nak buat keputusan atau terima ketentuan ALLAH...
Bila dah tenang, kita akan nampak jalan yang ALLAH tunjuk..'


(Kak baiti, 2016)



Lama dah dia nasihat ni...tapi baru terdetik nak catat...
Lemahnya iman bila hati masih meragui takdir ALLAH...
Rapuhnya iman bila hati masih tak dapat menerima kenyataan..



Sungguh aku lemah...



Hati,
Semoga tabah...
Bukan untuk hari ini..
Tapi untuk setiap hari...



Love,
NJ

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget