ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Monday, January 31, 2011

manusia...

kadang-kadang pening menghadap perangai manusia yang macam-macam ni...

dah terhantuk baru nak terngadah...
ada tu plak tak faham kalau kita bergurau, amik serius..


adoi la..
bermacam-macam manusia....
pening2...




sok, tetibe bos nak jumpa...
kenapa dan untuk apa, aku tak tahu...
harap2, kerana benda baik la...
pray for me...
TQ...

Saturday, January 29, 2011

cantiknya dia..

oooo...
tengah bizi tp masih nak menaip...


tentang dia..
cantiknya dia tatkala akad itu dilafazkan..
cantiknya dia disaat dia berada disamping sang putera idaman hati...
cantik senyuman dia bila ucapan tahniah disampaikan kepadanya..

Berdebar sewaktu akad nikah...

Selepas ijab kabul dilafazkan....

majlis dirumah pihak lelaki....


 makan damai....

 wajah berseri pengantin....

berjanji bersama2 menempuh dugaan yang mendatang....

semoga kamu berbahagia dan kekal hingga ke akhir hayat....


aku cemburu..
begini kah aku bila tiba masanya nanti...
indahnya impian yang ditanam...
lagi indah angan-angan disiang hari..




kepada siti musliha bt abdul wahab...
SELAMAT PENGANTIN BARU my dearest friend...
semoga kekal hingga ke akhir hayat dan berbahagia selalu...
sesungguhnya kamu sudah bergelar isteri...
dan aku sebagai rakan yakin kamu sememangnya mampu memikul tanggungjawab itu...

hati tak tenang

apa yang aku rasa sekarang adalah lonely...
she is here just now but she left...
I know why she left but it just aku rasa lonely...
here, she is my best friend..


and with a lot of burden which is my own fault,
I feel really lonely...
and there is no one beside me..
rasa nak nangis tapi crying solve nothing...
and nobody will hear it...



i need time....

Tuesday, January 25, 2011

mine..

this is me..masa di site...
sepanjang 2 bulan ni....
ada beza x???


Cak!!!
hahaha...kat construction site pon ble posing tau...


Pink in colour...huhu


duduk kat rumput pon jadik...hahaha


senyum comel2...huhu


oo, ni sapa yang pinjam keta aku tak reti2 nak pulang ni???
huhu..


again, pink...


posing kat toilet PutraJaya Power Station...


Ni gambar kat air terjun dalam TNB....huhu




yup, aku and mun..
tengah panas tapi masih sempat nak berposing...


okay, yang ni bila ntah..
mun snap..


jadi model tak berbayar jap..hahaha..
mesin ni digunakan untuk meratakan tanah...


wat masa sekarang, ni je la gambar aku..


and, thanks a lot to my hati manis for yesterday lunch..
I'm having so much fun...
like it a lot..
THANKS dear...

Saturday, January 22, 2011

aku...

today, I just want to talk about me myself...
aku, manusia biasa...
and aku tak sempurna

aku yang orang kenal sekarang dan dulu adalah berbeza..
the different is obvious..
sebab dulu aku masih remaja tapi sekarang, umur pon dah meningkat...
zaman remaja semakin ditinggalkan...


kalau dulu, aku mengaku aku hot temper...
panas baran sangat..
pantang ada yang tak kena, memang la nak kena amuk dengan aku..
mungkin sebab memegang title head prefect kot...
I don't know but the temper is reduce a lot now..
masih lagi panas baran tapi dah kurang sikit la...
and aku takde la marah menjerit2 macam dulu..
paling2 pon, aku tak bercakap..
sebab kalau aku bercakap, adalah maki hamun yang keluar dari mulut aku..
so, better aku senyap..


tapi aku manusia biasa...
kesabaran aku ada batasnya...
kalau hari2 hadap benda yang sama..
dah tegur pon buat selamba, bagi alasam macam-macam...
harap maaf kalau satu hari kau kena maki dengan aku...
aku bukan seorang yang penyabar...
sifat yang tu memang tak berubah dari dulu...
aku diam tak bermakna aku kalah tapi aku malas nak panjangkan cerita...




umur dah nak masuk 23,
macam-macam manusia yang aku dah jumpa..
macam-macam ragam...macam-macam kerenah...
ragam aku dah semcam...
kerenah aku bermacam-macam...
huhu...


aku nak berubah tapi it takes time okay..
so, please be patience and tegur la kalau aku salah..
and aku tau aku bukan orang yang boleh terima teguran tapi tegurlah...
dengan cara yang berhemah yang aku tak boleh bangkang...
sebab aku manusia biasa yang tak boleh hidup tanpa bantuan orang lain...



23 tahun hidup...
berapa lama lagi aku ada masa untuk hidup????

Friday, January 21, 2011

stress...

pejam celik pejam celik, dah dkat 2 bulan aku praktikal kat sini...
dah lebih sebulan aku dok kat site and dah semakin gelap kulit aku...
agak2, mak kenal tak aku nanti???
hahaha, of course mom will know her daughter...

oo, sepanjang 2 bulan ni, macam2 yang jadi...
menipu toksah cakap la...banyak sangat...
menangis?? ada la...tak pasal2 aku nampak weak...haila..~
 tapi yang lebih penting akuseronok jugak kat site...
even workers kat sini indon but they are nice and tak lupa diorang Jawa...
haha..


rutin harian kat site:
kalau Aiziuddin @ Din the site supervisor takde, kitorang la amik Permit To Work..
pastu seminggu sekali bagi toolbox talk..
then mun akan wat site inspection, ada checklist...
lepas tu, ronda2 kawasan tengok diorang keje 2 3 jam sekali...
selain tu, duk kat parking lot main sodoku..
tu jek..

yang tak bestnye, kena bangun awal and every morning dapat stress..
adoi la...
ble dapat hypertension aku kalau macam ni...
hahaha...


conclusionnyer, harap2 dapat la offer keje kat sini...
doakan saya boleh????
heee...(",)

Saturday, January 15, 2011

jadi jahat..

saja je hari ni nak adi jahat...
dia yang kata hujung minggu nak masak kn...
so, I will not cook at all except for my self...
hahaha...


lapar??
yup, but let see what will happen...




actually I'm hoping I will be alone today because the plan is gempak2 kan..
tengok2, cancel plak hari ni..
haila...~




sorang2 lagi seronok kan???

Tuesday, January 11, 2011

mendung

hari ni mendung....
tapi hati aku tak mendung...
hahaha...

sebenarnya tak ada cerita tapi rasa nak menaip...
dan tetiba terfikir, bila aku pernah fokus and concentrate pada sesuatu...
aku rasa ada sekali je aku betul-betul fokus...
masa aku menulis the first novel of mine..
menulis..bukan menaip..
dan sejak tu aku tak pernah sefokus tu...
rindu nak menulis dan pernah teringin untuk menerbitkan cerita tapi bila baca novel2 kat blog orang lain, terasa cerita yang aku buat sekadar di pinggiran..
maybe tak layak pun untuk penilainan..
haila...~


bila la agaknya aku nak menulis lagi...
tunggu la ada seru nanti....~
(",)

Monday, January 10, 2011

macam-macam..

rasa-rasa dah seminggu takde entri...
no story..all the same..
except, I got my allowance and I bought jeans for works and 1 for my adik....


just now, I saw the wedding pictures of friend of mine which sekali dengan kakak dia...
yang terkejut nya, bila tengok suami kakak dia adalah lelaki yang pernah aku admire mase muda2 dulu...
adoi la...
kelakar betul...tapi aku doakan mus and kakak dia berbahagia sampai bila2....
amin....

Sunday, January 2, 2011

Tidak Bertajuk

kadang2, ada perkara yang kita suka tapi buat kita menangis..
and ada perkara yang kita tak sangka, tapi mampu membuatkan kita tersenyum lebar....


aku bukan la orang yang suka menaip...DULU...
tapi since cuma ini saja jalan untuk melepaskan rasa yang ada dalam hati tanpa perlu bersuara, aku mula menaip...
dan kadang2 yang aku taip hanya la separuh..yang lain, masih kekal sebagai rasa hati...
sebab aku rasa, cukuplah.... yang sebahagian lagi biarlah aku sendiri yang rasa tanpa orang lain tahu...
even sebenarnya, aku pon selalu sendiri...



aku bukan manusia yang baik, jadi jangan anggap aku tak pernah salahkan orang...
tapi aku tak pernah label orang yang aku dah kenal bertahun....as *******.....



jangan merungut bila baca ni..
sebab it still the same issue as yesterday...
because it still hurt inside my heart...
it still there.......





thanks to anyone who read this...
but this is all about me...
and it is the same issue...



it really need sometime to heal.....

Am I that bad???

yup..I am a bad girl...
bad friend...


so stay away from me....





hati orang terluka, aku tau..
hati aku terluka???
sapa yang tau...





I will be away for a while to heal the cut in my heart....

Saturday, January 1, 2011

aku dah kata...

aku dah prnah kata sebelom ni...
I'm not a good friend...
aku bukan baik sangat sampai nak jaga perasaan semua orang....
aku bkan pendengar yang baik....
so don't expect me to reply all ur msg while I have no credit and don't expect me to say hi when u already said that I'm sombong....
sebab...aku memang SOMBONG...
so WHAT!!!!

then tak payah nak ngadu kat orang lain yang kau kecik hati...
sebab aku pun kecik hati TAPI aku tak pernah cakap kat orang lain...
aku bukan mcm kawan aku yang tegur or still keep in touch dgn kwn2 lama..
so dont event think to compare me with her...
I'm NOT that GOOD...



I'm not in good mood so STAY AWAY!!!!!!

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget