ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Tuesday, March 11, 2014

iamNEETA ft. Najwa Latif - Kau Pergi Jua







this is my favourite song...

Sunday, March 9, 2014

Emosi

Assalamualaikum.

Saja nak menulis sementara tengah rehat dari menulis thesis yang entah bila nak siap tu.
Saja nak berkongsi sedikit cerita yang aku alami.


Last week, couldn't remember hari apa but I plan to do mid-term test on that day.
And I realize about this one girl who came early but muka dia muram.
Nampak macam ada masalah.
So, bila dia bertanya berkenaan test, aku tarik dia keluar.
Asked her, what actually happen...
And she cried...


You know, I was panicked....
Yelah, aku bukan orang yang pandai memujuk dan aku tak tahu nak buat apa...
One thing  know is, I need to listen to her.
So, aku dengar la masalah dia.
Family problem...
Dia anak bongsu tapi memikul tanggungjawab yang berat.
Yang mana aku rasa aku tak mampu nak pikul jugak.


So, aku nasihatkan apa yang aku tahu la.
Contohnya, banyakkan bersabar since communicate with elders memang kena banyak bersabar...
And I asked her to not hurting herself.
I asked her to spill everything she felt so that dia tak stress sangat...


I don't know whether its help her or not...
But her story buat aku bersyukur sebab aku ada family yang faham aku..
Ye, salah faham and all those problems memang tak boleh elak..
Tapi at least, tak lah seteruk seperti yang dialami this girl.


Listening to her made me cry...
Entah apa-apa...
Nampak sangat tak boleh jadi kaunselor kan..
Hehe..




Semalam kita dikejutkan dengan berita kehilangan pesawat penerbangan MH370. (ayat macam dalam berita tak?? hehe)
Aku pon terkejut...and bersedih..
Tak tahu kenapa tapi mudah sangat nak tersentuh bila ada berita sedih macam ni especially baca pasal family yang masih menanti kepulangan semua penumpang and anak kapal...


Harap-harap mereka selamat..
Miracle do happen isn't it?
ALLAH berkuasa kan..
So, lets pray for them...
Ya ALLAH selamatkan mereka semua...
:(

Wednesday, March 5, 2014

Krisis Air

Assalamualaikum wbt.


Bagi aku yang duduk kat KL ni, memang tengah mengalami masalah air.
Bukan berlebihan tapi kekurangan.
Jadi, bekalan air kami di catu...
Dua hari ada bekalan air, 2 hari berikutnya tak ada...
So, begitu la keadaannya sepanjang musim panas ni.



Alhamdulillah, walaupun bekalan air di catu... masih mampu untuk mandi dan bersihkan diri...
Tapi memang berjimat la.
Kalau dulu mandi macam nak banjir bilik air...
Sekarang memang jimat gila..
Basahkan badan, pastu cuci muka, syampu and sabun badan....and bilas sekali gus..
Nampak tak jimatnya di situ..
Hahaha...



Cerita tentang aku,
Masih bekerja keras nak menghabiskan thesis...
Tinggal seminggu lagi untuk hantar hardcopy.
A week after that, viva thesis...
Lepas tu I'M FREE!!!!!




My wish list after viva.
1. Marathon Running man
2. Marathon 4 novel baru
3. Bercuti


Pastu aku mesti busy nak prepare untuk majlis kan..
Majlis kahwin abang apun...
Huhu...




Sekarang ni, dah jadi habit...
Bila orang tanya bila nak kahwin,
Aku mesti jawab..
"Insya ALLAH hujung tahun ni,"
Padahal, calon tak ada lagi..
Hahaha...
Sampai masa nanti aku kahwin la kan...
Yakin dengan janji ALLAH...



Dua tiga hari ni, aku addicted dengan satu lagu.
Masih Mencintainya by Papinka.
Tak tahu kenapa...

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget