ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Sunday, June 30, 2013

Hikmah Di sebalik semuanya....

Assalamualaikum....

Hujung minggu datang lagi....Dan aku masih sibuk dengan kelas....
Penat....he he

Di sebalik dugaan yang datang...Ade hikmahnya...
Hmmmm..satu aku nak sebut...
ALHAMDULILLAH.....

Sebab apa?
Sebab aku dah nampak hikmahnya....
Mungkin di satu sudut aku terluka....
Tapi di satu sudut lain , Ade positifnya....

So,
To someone that made me realize about that...
Thanks a lot!!!
You are strong and I will be strong just like you.
Kita kawan kan??? :)

Aku sedar aku perlu cari bahagia aku sendiri...
And I will fight for it....

:)

Friday, June 21, 2013

How Are You?

Apa khabar NJ????
Poyo je tanya khabar diri sendiri....hahaha
But, alhamdulillah aku okay je...
Thanks to people yang selalu dengan aku...
Plus, aku busy dengan  macam2 kerja...

1.esok ada test....tapi aku tak study lagi...
2.test student, tak  siap  tanda lagi...
3.assignment aku tak berusik lagi...
4.tutorial student tak abis tengok lagi...

Banyak keje laaaaaaa.....
To long aku buat boleh????
He he


Note to myself:
Andai rasa apa yang berlaku ITU tak seperti yang kita rancang....
Yakinlah bahawa...rancangan DIA adalah yang lebih baik....
Redha NJ... kuatkan diri...
:)

Thursday, June 20, 2013

Dia...

Sebelum aku membuka lembaran baru...
Bolehkan aku nak mengenang dia yang pernah hadir dalam hidup aku...


Dia...
Aku kenali lama dulu...
Zaman aku muda remaja...
Zaman aku tak pernah kenal erti sayang pada insan selain keluarga...


Dia baik...
Dia kelakar...
Dia penyabar...
Dia faham aku...
Dan dia suka buat kejutan...


Aku masih ingat dia baik, pinjamkan kau laptop saat aku perlukan benda tu...
Aku masih ingat dia selalu buat aku tersenyum...
Aku masih ingat dia selalu sabar melayan aku yang selalu hilang sabar...
Aku masih ingat dia selalu faham keadaan aku yang selalu stress...
Dan aku masih ingat dia selalu buat kejutan...


Datang naik bas, bawak pooh besar bersama kek semata-mata untuk meraikan hari lahir aku..
I will never forget that... it is memorable moment...
Malah dia pernah berhabis duit beli pooh kembar yang aku suka tengok masa kat matrikulasi...
I scream when I saw that pooh...
And I love that pooh till now...


Dia banyak berkorban untuk aku...
Sanggup berulang alik ke Puncak Alam untuk jumpa aku...
Jadi rasanya, aku pon perlu berkorban untuk tengok dia bahagia kan...



It has been six months and I thought I'm strong enough...
But I'm wrong...
Tak apa la...
Eventually, I will be strong...
5 tahun waktu aku dengan dia..will always inside my heart...


Harapnya, ini kali terakhir aku kenangkan dia..
Harapnya, selepas ini...aku takkan menoleh ke belakang...
Harapnya aku akan terus melangkah ke hadapan...



Dan untuk terakhir kalinya...
Orang sayang abang...
Mungkin masa akan mengubah rasa ni...
Tapi untuk masa sekarang...
Orang sayang abang...



Okay, cukup...
Mari buka buku baru NJ...
Lepaskan dia yang da bahagia...
Be strong heart...be strong with me...

Kejutan demi Kejutan

Assalamualaikum...


Dugaan datang menimpa...
Namun mungkin sebab ALLAH nak tengok sekuat mana aku...
Dan aku berpegang pada kata-kata,
ALLAH takkan turunkan ujian yang hambaNYA tak mampu tanggung...



Bila sesuatu yang kita rancang tak menjadi, kita kena percaya bahawa rancangan DIA yang kat atas sana lagi baik untuk kita..
Tapi bila sesuatu yang kita percaya milik kita, tapi sebenarnya milik orang lain...
Apa yang perlu aku buat??


Mempercayai dan kepercayaan di khianati???
Sakit, tak perlu cakap...
Hancur berkecai tak tinggal apa...


Aku jahat, aku tak baik...
Tapi jangan buat aku macam orang bodoh...


Apa lagi yang tinggal untuk aku??
Sekiranya semuanya kau dah rampas...
Kenangan yang ada, aku tak tau itu palsu atau tidak...


Kawan berpesan, 'kuatlah...'
Kakak kata 'cari hidup sendiri'
tapi mampu ke aku??


Sehingga semalam,
Aku berpegang pada janji yang dulu..
Walau ape pon jadi, aku masih berharap...
Namun tika dan saat ini...
Harapan itu hancur lumat..tanpa aku pinta...
Harapan itu aku kuburkan tanpa rela...
Kerana aku sedar, harapan itu hanya pada aku...tidak pada dia...


Mengubat hati yang terluka bukan semudah makan ubat pahit yang diberikan doktor...
Malah doktor pon takde ubat...
Tapi, harapnya...aku terus kuat untuk hidup bersama kenangan yang belum tentu betul...
Boleh doakan aku kuat???
Pretty please...



Kepada kamu yang berkenaan..
Terima kasih sebab hadir dalam hidup aku dan meninggalkan jejak...
Terima kasih untuk kenangan yang ada...
Terima kasih untuk pengajaran yang aku dapat...
Aku doakan kau bahagia bersama orang tersayang...atau mungkin isteri tersayang...
Untuk membenci aku tak mampu...
Jadi, boleh tak, jangan pernah muncul depan aku lagi???
Supaya aku boleh terus melangkah tanpa menoleh ke belakang?




Ya ALLAH, sakitnya KAU saja yang tahu...
Jadi aku mohon YA ALLAH...
Berikan aku kekuatan dan ketenangan...
Aku percaya kepada rancanganMU...
Aku redha..



Allow me to cry for today so that I can be much more stronger later...
I'm sorry I break my promise to you friend...
I thought I'm strong enough...
Rupanya hati aku serapuh biskut...

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget