ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Wednesday, March 30, 2011

Giliran Presentation untuk Industrial Attachment....

Here is the final date, venue and list of presenters for IA presentation. 

DATE / TIME
9.30am – 4.30pm
MONDAY
4 / 4 / 2011
Industrial Attachment Report Presentation


Parallel session 1  (Aras 8 Bilik Kuliah 55)
*Cik Farah Ayuni Shafie, Mr K. Subramaniam, PM Rodziah Ismail
Parallel session 2 (Aras 8 Bilik Kuliah 56)
*En Nasaruddin Abd Rahman, Cik Siti Rohana Mohd Yatim, En Amir Heberd Abdullah
Parallel session 3 (Aras 8 Bilik Kuliah 57)
*En Abd Rahim Dal, En Izwan Bin Masngut, PM Hazilia Hussain, Tuan Haji Pozi Mohd Tahir
Parallel session 4 (Aras 8 Bilik Kuliah 52)
*Hj. Hashim Ahmad, En Chua Say Tiong, En Ahmad Razali Ishak



Parallel Session 1
Venue                 : Aras 8 Bilik Kuliah 55
MC                 : Noor Hidayu Abdullah
Timekeeper                 : Muhammad Syazwan Saidi
List of Presenter        :
BIL
NAME
MATRIX ID
1
NOOR HIDAYU BT ABDULLAH
2007287924
2
ERMA SYAZANA BT KAMARUDDIN
2007287922
3
FIZARI BIN ROSLI
2007287996
4
HAFIZAH BT MOHAMMAD
2007288008
5
IZZAT BIN MOHD
2007287988
6
MOHD FAIZ BIN MOHD SAMSUDDIN
2007287976
7
MOHD HAFIZ BIN RAHIM
2007287934
8
MOHD NOR SHUKRI B YAHYA
2007287964
9
MOHD SUFIYAN BIN DOLLAH
2007287914
10
MOHD YUSRI B. YUSOFF
2007287972
11
MUHAMAD SYAZWAN B SAIDI
2007286168
12
MUHAMMAD KHAIRUL ANUAR B UNIG KUTTI
2007287998
13
MUHD MUNAWWAR B MUKHTAR
2007287984



Parallel Session 2
Venue                 : Aras 8 Bilik Kuliah 56
MC                 : Muhamed Zainal Mukhtar
Timekeeper                 : Alia Bt Azmi
List of Presenter        :
BILNAMEMATRIX ID
1
MUHAMED ZAINAL BIN MUKHTAR2007287938
2
YASIRAH BT MOHD RAZIF2007288006
3
FARIZAN ASYRAF B. BUSHRAL KARIM2008716907
4
ROZI ABDULLAH B NAWANG2008786531
5
JAHARUDIN B. JUHAN2008393583
6
MUHAMMAD AFIQ ZAKI2008331557
7
NUR NAZIHAH M. SAIDI2008387271
8
NORADILA BINTI MOHAMED2008302927
9
NURIZZATI BINTI MOHAMMAD AMIR2008357305
10
MOHD ALIFF YASIN2008584905
11
ALIA BT AZMI2008751947
12
NURUL WAHIDA BT IBRAHIM2008546521
13
SHAMSHUZZAMAN KAMARZAMAN2008759601
        


Parallel Session 3
Venue                 : Aras 8 Bilik Kuliah 57
MC                 : Nurul Syuhada Bte Abd Hamid
Timekeeper                 : Nur Amalina Mohamad
List of Presenter        :
BILNAMEMATRIX ID
1
NURUL SYUHADA BT ABD HAMID2007287948
2
MURNI AMIRRA BINTI MOHD AMINUDDIN2007287942
3
NOORAINI BT JAMAL2007287912
4
NOR LIYANA BT.MAN2007287992
5
NOR SHAFNIZA BT ROHANI2007287966
6
NORSYAHIRAH BT MOHD KAMARUDIN2007287978
7
NUR AIN BT NURRY2007287944
8
NUR AMALINA BT MOHAMAD2007287956
9
NUR HASYIMAH BINTI AB HALIM2007287946
10
NUR HAZIANA BT NORZAN2007287974
11
NURHAFIZAH BT ZAINUDIN2007287958
12
NURUL ASMAK BT MD REZAL2007287916
13
NURUL SAHIDAH BT ABDULLAH2007287932



Parallel Session 4
Venue                 : Aras 8 Bilik Kuliah 52
MC                 : Syed Mohd Famihi B Syed Mokhtar
Timekeeper                 : Nurul Huda Bt Alias
List of Presenter        :
BILNAMEMATRIX ID
1
SYED MOHD FAHIMI B SYED MOKHTAR2007287928
2
NURUL SYAHIRA BT MAT LAZIN2007287954
3
NURULHUDA BT ALIAS2007287982
4
RAFIUDDIN B OTHMAN2007287986
5
RUKIAH BT CHANDRA2007287968
6
SHAHRUL AZHAR BIN MALEK2007287952
7
SITI ZUBAIDAH BT ABDUL WAHID2007287936
8
SURAYA BT ROSLAN2007287918
9
SYAZWAN BT AB. KHALID2007288004
10
TENGKU ZULKEFLI B TENGKU ABU BAKAR2007287994
11
TUN NURUL HIDAYAH BT ABD RASHID2007287926
12
WAN NOOR AZAH BT WAN ABDUL AZIZ2007287962









Aku berada di parallel 3 and the third....
AKu dalam bahaya, sebab yang lain semua hebat2....
Skill presentation aku pon dah berkarat..
macam mana ni????






mak.......mcm mana ni????



sigh~

Tuesday, March 29, 2011

lagu.....again..


Sendu Di HatiMu Rindu Di JiwaKu

Artist: Arrow
Takdir yang menentukan
Pertemuan yang tak disangka
Takdir jua yang menentukan perpisahan
Di talian cinta ini
Terjalin ikatan mesra
Walau hanya seketika
Bagiku sungguh bermakna

Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hatiku ini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu di hati

Setiap malam
Kutunggu panggilanmu
Resah hatiku menanti
Walaupun sehari takku dengar suaramu
Hati rindu...
Kuterasa dunia ini bagai terhenti

Aku tahu kau rindukan aku
Belaian kasih mesra untukmu
Tak sempat lagi kita bersua bermesra
Engkau telah pergi jauh
Terlerai genggaman mawar dari tanganku

Masih terkenang lagi
Kepadamu insan misteri
Yang sudi bertamu di hati
Tersentuh hati kuini
Rasa ingin bersamamu
Menyapu si airmata
Menghilangkan rasa sendu dihati

Monday, March 28, 2011

andai....

andai dengan menulis dapat melepaskan apa yang terbuku di hati,
aku rela menulis....

andai dengan menulis dapat mengurangkan beban yang ditanggung,
aku rela menulis....

andai dengan menulis alu mampu meraih senyuman semula,
aku rela menulis....

andai dengan menulis segalanya akan menjadi seperti biasa,
ya...
aku rela menulis...


menulis bukan minat aku..
namun, andai segalanya menjadi lebih mudah hanya dengan menulis, aku rela menulis...
kerana tatkala tulisan aku dibaca,
hanya orang yang mengenali aku dapat memahami dan merasaai perasaan disebaliknya...


resah , gusar, bimbang dan takut....
Segalanya bercampur dan menjadi satu...
Pelbagai 'kalau' yang muncul di fikiran..
Pelbagai bayangan yang wujud di kepala...
namun, apakan daya..
masa yang berlalu takkan berulang....





Semoga segalanya di bawah lindungan ALLAH...

ISO Training....

Today and tomorrow is ISO Training which organize by Degree Part 6.
Look at the clock, I should be there by now but I am still thinking and thinking whether I should go....
First, I need to pay 30 rggit which I can't pay...
Second, I don't know but I feel like so hard to go...


Bukan tak kesian kat Part 6 yang anjurkan acara ni..
But maybe this is not the right time...
People are busy doing the report...finishing the FYP and also editing the presentation slide...
That people include me....



.
Kalau sir marah sebab tak pergi macam mana???
tapi kalau pergi kerja tak jalan....
tapi kan training tu menambah ilmu...maybe la..


otokachi...
What I am going to do???
pening la...
Rasa macam nak pergi tapi macam taknak pergi jugak....
hai la..


PENING!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, March 27, 2011

Bertuah nya Kamu....

bertuahnya wanita itu andai ada lelaki yang cakap
'cuma dia ada dalam hati saya'


bertuahnya dia...


awak, saya jeles sangat dengan awak...~

Tuesday, March 22, 2011

sibuk....

hari jumaat lepas, tetiba aku dikejutkan dengan berita abang mun meninggal...
and as a friend that worried about her, I, Kak Wan and Syud pergi la teman dia balik ke kampung bukit sapi, lenggong. area kuala kangsar....
the journey should be 3 and half hour.....but that night we made it 2 and half hour....
we arrived around 12.45 a.m....
masa tu jenazah tak sampai lagi, masih di hospital sebab jenazah terus dimandikan dan dikapankan di hospital...
jenazah sampai dlam pukul 3 pagi...aku bacakan yasin tapi mungkin sebab seharian di lab, tak sempat rehat....mata bukan main mengantuk lagi...lepas baca beberapa kali, aku mintak diri...ngantuk sangat...

pagi lepas mandi, aku and kakwan and syud baca yasin lagi..menggantikan mun dan adik2 dia yang berjaga sepanjang malam...
kejap je sebab lepas tu ada kumpulan lelaki yang datang nak buat tahlil...

jenazah dibawa ke masjid untuk disembahyangkan pukul 11 lebih...
saat tu, aku terasa sayu..tak tahu kenapa tapi rasa sebak...
mungkin sebab tengok mun dan adik2 dia yang bersedih....
entah la...



kami stay at kampung mun sampai ahad je sebab masih ada kerja yang perlu di lakukan...
mun pun nak balik jugak sebab FYP masih dalam process kan...


dari semalam aku duk kat lab...nasib baik ada kak wan and tun yang tolong digest sample...
adoi la...penat sangat....




dalam sibuk2 ni, emosi selalu jadi tak stabil tau....
jangan ambil hak orang kalau tak nak orang ambil hak kita...~

Friday, March 18, 2011

dah Lama

dah lama tak berkesempatan menaip di sini...meluahkan apa yang tersirat di hati....
minggu ni minggu yang sibuk...
hampir hari2 aku berada di lab.....
sama ada menyiapkan FYP aku ataupun membantu kawan yang telah membantu aku....
walaupun penat tapi aku rasa seronok...tak tahu kenapa...


hmm, aku nak say thousand of appreciation to kakwan yang banyak tolong aku digest sample...
thanks to tun, syuhada, shukri  and others yang tolong aku cari ikan...
oooo, tak lupa pada abg apun, abg nizam and also babang....
thanks also to en. shahfie, en.aswat dan kak maziah yang selalu ada bila aku perlukan segalanya....
thanks a lot....

jasa korang semua hanya ALLAH yang boleh balas...




banyak benda yang berlaku tapi tak terasa nak cite kat sini...
tapi aku tau ada hikmah di sebalik setiap benda yang berlaku...

Monday, March 14, 2011

thanks to u...

special thanks to shukri sebab tolong aku keliling kuala selangor p pasar cari ikan...
separuh hari mencari, dapat sejenis ikan jek....
kesian kat aku kan....


pening dah nak cari ikan kat mana...
sape nak tolong aku mancing ikan baung ke...
kat sungai...
or kenal sape2 yang bukak kolam kat bekas lombong, boleh tak bgthu aku???
dah buntu gile nak cari ikan...
hai la...~



harap2 segalanya berjalan lancar....
please pray for me....

Saturday, March 12, 2011

alone..

bila duduk sorang-sorang ni....
jadi blur la pulak....
tak tahu nak buat apa even keje banyak....


emmm, my mom, dad, abg awi, abg apun and adik pergi jenjalan...
aku sorang jek tak pergi....
semalam petang pergi umah kak lina pastu tido umah kak ani....
seronoknye..
aku yang jeles...
huhu...



dengan gusi yang bengkak and sakit gigi ni, pipi aku dah besar sebelah....
nak telan air liur pun susah....makan jangan cakap la...
terseksa...
kalau mcm ni seminggu,boleh turun berat badan aku....
ish2x....



dugaan datang bertimpa2....
semoga kuat NJ.....

Friday, March 11, 2011

terasa kosong...

memang la terasa kosong sebab tinggal aku sorang jek kat umah sekarang ni...
rumah ni rasa sangat luas..
huhu...




terasa payah sangat jalan nak aku lalu ni...
but, what to do....
I choose this route so I need to pass it...
unfortunately, a lot of onak duri and ranjau yang menanti....
aku dah cuba cari alternative route and mcam ada tapi tak cukup luas untuk aku lepaskan diri...
lagipun, alternative route tu kena mintak tolong orang...
adoi la...

kesian kat orang yang aku susahkan...
tak tau dah nak wat pe????



agak2 fail x FYP aku???
rasa mcm nak putus asa dah...
berat beban ni...penat dah....
dah tak nak susahkan orang...
terasa nak cakap, cukup la sampai sini....
aku x mampu nak melangkah lagi....



aku nak menghilang sekejap and I wonder if there is people will find me...
I am no one......

SMS....

I got this message from someone,
It is so poetic you know...


"ketika ku merasa lelah tanganku menulis dan fasih sudah ku bicara,
maka ku letakkan pena ku di sudut kamar lalu berhenti merangkai kata,
sudah terlalu banyak aku takut kamu bosan.
malam ini langit tak ku gores lagi,
tapi ku undang bintang berbincang bersamaku meski tak merdu bergema,
aku tetap belajar memakna hari-hari yang sepi...."



what should I feel????
confius....
ish2x....

Sikap Wanita yang Disenangi Lelaki - Sekadar Renungan buat Wanita~

Isteri, suri hati dan penyeri hidup suami. Tapi sayang, kilauan seri itu dibiarkan kelam apabila usia perkahwinan melanjut dalam. Mari kita selusuri sikap wanita yang disenangi suami agar ikatan yang terjalin mekar mewangi.

Sabda Nabi SAW, "Tiga daripada kebahagiaan: "Wanita yang apabila engkau melihatnya, ia mengkagumkan engkau, apabila engkau tiada bersamanya dia menjaga dirinya dan harta engkau."

[I](Riwayat al-Hakim dalam al-Mustadrak, dinilai hasan oleh al-Albani)[/I]

01.[B]Keibuan[/B]
Lelaki terpikat pada wanita yang bersikap keibuan, lemah-lembut, mengambil berat dan penyayang. Wajah keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas lagi gelisah dan berasa senang hati ketika mahu bermanja. Setiap wanita ada potensi keibuan dalam diri masing-masing dan jangan ditunggu sehingga beranak baru mahu menyerlahkan sikap keibuan itu.

02.[B]Keanak-anakkan[/B]
Dalam batas yang wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Awas, sifat keanak-anakkan yang melampau mampu menjelakkan hati.

03.[B]Penuh pengertian[/B]
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin daripada perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya, ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yang berpengertian tidak terus mengeluarkan kata-kata yang kasar atau menuduh melulu sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

04.[B]Menghargai[/B]
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita yang disenangi lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut; lelaki pula suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan daripada wanita membuat lelaki berasa bangga.

05.[B]Menjaga penampilan[/B]
Wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik rata-rata merupakan idaman si suami. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan mudah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yang terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yang menyebabkan lelaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan ramping walau sudah beranak tiga?

06.[B]Pandai berbicara[/B]
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yang pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yang baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yang baik, serta mengalihkan topik yang agak serius kepada perbualan yang lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yang suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dengan baik dan berfikiran terbuka.

07.[B]Pandai bergaul dan menyesuaikan diri[/B]
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru ,wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah diajak ke mana saja dan tidak kekok sama ada di bandar atau di kampung.

08.[B]Menghormati diri sendiri[/B]
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yang baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yang dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

09.[B]Simpati dan prihatin[/B]
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yang susah dan tidak memilih bulu. Kebaikan yg wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah dan memikat.

- [LINK=http://iluvislam.com]Artikel iluvislam.com[/LINK]

Thursday, March 10, 2011

.....

I need someone but there is no one....
sigh~
cry~

LAB and FYP...

masih di lab...hari ke 5 since last Sunday...
konon-konon sibuk tapi tak siap2 jugak sample digestion....


really sad today especially lepas jumpa En. Razali...
whatever pon, it is my fault...
but still i feel down...
So heart broken...


entah la....
cepat la siap FYP ni....
dah malas nak fikir..
PENAT!!!!!

Sunday, March 6, 2011

terasa

terasa yang amat sangat....
terasa aku punya progress lambat sangat...
orang lain dah nak analyze, aku baru nak buat pre test...
kena tegur dengan kawan aku....baru terasa...



adoi la...~

Doa...

Semoga dia selamat dan sihat selalu...

Please be strong dear...
Doa aku selalu bersama dengan kau walaupun aku tak bersama dengan kau di saat ni...
Semoga cepat sihat okay...


Ya ALLAH,
Sesungguhnya dia adalah hambaMu yang taat dan baik...
aku mohon sembuhkan la dia....





thanks to certain someone who calm me down and talk to me until I can smile as usual...
thanks a lot...
I really appreciate it....
=)

Saturday, March 5, 2011

Usual ME....

Macam biasa, bila rasa nak menaip ni datang, mula la nak menaip benda merepek2....
entah pape yang di taip...
Tapi at least my desire is fulfill...
Desire ea??? huhu....


Semalam, aku happy sangat but not because I got something but because my friend happy...
She make me smile all the time and make me berangan about her and him...
I don't know but even I am smiling, I feel empty inside me....
I felt like something is missing from me....
What is it??? I am not sure....
And I felt it even now...

Last night, before sleep..
I wrote my will...in case I will went away without seeing my precious family....
I don't know but it make me relief...a little bit...
and ALHAMDULILLAH, I still got the chances to breath today.....


mengingati mati tu baik kan...

Sultan Muhammad Al-Fateh | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Sultan Muhammad Al-Fateh | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Friday, March 4, 2011

Dear Friend...

hYou are the one that I will find when I need someone...
You are the one who calm me down when I got angry on something...
You are the one that always be there for me...
You are the one that always ready to lend eyes and ears for me...
You are the one that always...always cheer me up...


So please, don't give up...
Don't despair..
I still need you here...


Be strong dear...
Please.....
I will wait for u here and we will meet again...


This entry special for certain someone...
I hope that person will read this and understand what I feel....

Thursday, March 3, 2011

Dah Check mata

The result...
as I expected ok...
mata aku semuanya ok...
penglihatan baik tau...
So, conclusionnyer....
My headache not related with my eyes....


dah makan painkiller pon sakit kepala lagi....

Tabah la, dugaan ALLAH je ni....

Wednesday, March 2, 2011

Doktor,,,

Finally I went to see the doctor..
Last night...
the doctor ask me to check my eyes..
and gave me advice to reduce the usage of ajinomoto and also less drink nescafe or coffee...

honestly,
For me, my eyes are okay and I am not drink nesscafe and coffee...
But after got babbling by my friends I decided to see the optometrist...
I already have appointment tomorrow morning...
lets wait and see the result...


now, I already ate the pain killer gave by the doctor but the head ache still there...
what wrong with u, my head...




I  wish u were here listening to my problem not from what I wrote here but directly from me...
and it only a dream.........

Tuesday, March 1, 2011

kosong..

itu yang aku rasa sekarang....
kosong...
tiba-tiba rasa macam sunyi betul sampai aku boleh dengar bunyi angin and burung yang berkicau di luar..
sunyi...
sungguh, aku tak tipu....

tiba-tiba teringat kalau duduk kat site, ada Din yang nak di ajak berbual...
or kat office, mesti sibuk dengan kerja..or maybe gaduh mulut dengan si Faisal and Hafiz....
ye la, kat MCOSH kan cuma aku and Mun je perempuan...
yang lain kat HR...
so memang bergaul dengan lelaki je la..
bergaul maksudnye berbual la...

suasana sunyi ni buat aku rasa sebak la pulak..
sabar NJ, sabar k...


sakit kepala menyerang lagi..
dalam seminggu ni, kepala berdenyut je..
sebelah kanan je pulak tu...
aish, tak tau la nape..
harap-harap,bukan la masalah kesihatan yang serius sebab aku bukan 'kipas susah mati' or 'kawan baik' ubat...
oo, tolong la..
aku tak suka makan ubat....
aku rela tidur untuk hilangkan sakit kepala dari makan ubat...


hai la hati, bawak la bersabar...
sunyi ni cuma permainan psikologi.....

Dah Berakhir..

My IA session already over...
But today I will go to the office for the allowance...
And give the present..


yesterday is the last day I meet the workers at site...
Maybe..
If I free, I want to see them...









last night, I went to the JJ Bukit Tinggi...
Teman Rozi je sebenarnya tapi lepas tu tengok wayang..
I Am Number 4....
So far OK la...
huhu...



On the way to JJ, I got phone call from someone...
We talked nearly half an hour..
about anything..
I dont know why but I felt comfortable talk with that someone...
that someone gave the advice that others never give....
and I never thought that person has that side...the good side, I mean...
thanks a lot to whoever that person....

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget