ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Sunday, July 12, 2015

Kembali Kepada Pencipta...

Assalamualaikum...



Minggu lepas, aku dapat berita...my classmate masa degree meninggal sebab accident kat terowong smart.
Terkejut sangat...

Berkesempatan melawat di HKL.
Dapat menjenguk..wajah arwah bersih dan aku kira tenang.
Ramai yang menunggu...dan bagi aku tu tandanya arwah disenangi ramai...
Yang paling aku kagum, ibu bapa dan isteri arwah sangat kuat. Tak menunjukkan kesedihan malah mampu tersenyum.
Aku tak tahu apa yang mereka simpan dalam hati tapi aku kagum...sebab andai aku di tempat mereka, mungkin aku tak mampu bertahan seperti itu...



Dan sejak itu, ada rasa yang tertinggal...
Kalau sebelum ni, terfikir pasal jodoh...
Tapi sekarang terdetik...jodoh atau maut yang sampai dulu..
Sebab mati tak mengenal usia kan?



Dan aku mula berfikir...
Bagaimana pula nasib aku?
Apa penghujungnya hidup aku?
Ada tak orang yang bersedih..sebab aku pernah dengar, andai kematian seseorang itu membawa kesedihan maksudnya dia disenangi...
Dan andai kata aku pergi dulu, bagaimana dengan hutang piutang aku?
Bagaimana dengan janji yang tak tertunai?
Bagaimana dengan dosa yang menimbun?
Bagaimana pula dengan tanggungjawab aku utk mak ayah?
Ke neraka kah aku? Kerana serasanya syurga jauh dari gapaian tangan... :(



Kita selalu berfikir, esok akan selalu ada untuk kita kan?
Sebab tu kita selalu bertangguh kan...




Jadi, sebelum aku menutup mata...
Kepada sesiapa, yang aku ada hutang dan tak bayar lagi...sila lah bagitahu...aku cuba bayar..
Kalau ada janji yang masih belum tertunai, cari aku...bagitahu..
I have short term memory lost symptom..so selalu tak ingat..
Jadi, datang dan bagitahu...insya allah aku cuba tunaikan...




And permintaan terakhir,
If you ever heard that I'm gone...
Doakan aku tenang di sana..
Boleh?
Dan tolong bagitahu mak ayah..
I love them so much that no words can describe...
Terima kasih...
:)




Ya aku tahu, mungkin lepas ni akan ada entri dari aku pasal raya and so on...means aku masih hidup...
Tapi ingat pasal kematian kan sesuatu yang baik...
;)




So till the next entry,
Take care and forgive me...




Regards,
NJ...

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget