ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Sunday, July 31, 2011

Hati....

Kadang-kadang kita tak tau apa yg kita mahukan sebenarnya....
Kadang-kadang kita pon tak paham hati sendiri....
dan kadang2....kita tak tahu pon hati kita menangis....








andai tangisan ni mampu buat hati aku lega...
aku rela menangis............

Thursday, July 28, 2011

No title...

After a few days...finally I have the chance to wrote something here...
oh, I'm not busy because I got job...NO!!!..
I have a few works in my house...
Really tired and everyday, I slept early....
Just today I online and checked the email..
Unfortunately, the only email I got is position closed....
No hopes...

Sigh....
What should I felt???
What exactly I felt???
I dont know...
But I am happy for my friend who already work...
CONGRATULATIONS...

I will wait here until someone or some company want to hire me as their staff...
I will wait...
Same as I will wait for U...





Now, Malaysia melawan Singapore...
Perlwanan kedua and nearly first half but no goal...
Let hope they will bangkit in the second half..
My adik said, no miracle..
Huhu....



GO MALAYSIA GO!!!!
GO NJ GO!!!!
Don't give up!!!!!



orang kata, strangers are good listener...
tapi ade yang bukan strangers kan kat sini...
huhu...
If, I write sumthing here...would you keep it as a secret???
hahahaha....
MEREPEK!!!!




Esok Ijat and Zirah nak balik...
Dah rindu sangat kat diorang...
You know what...Ijat said 'Ibu, dah lama tak jumpa atuk ayah kan?'
See, how smart that 3 years old kid.....
that is my nephew..hahha....
bangga plak.....
(",)



Ah, saje nak bagi link pada sesiape yg ske bace novel or cerpen...
here..bacalah...
aqib dan Dhuha 2





Ku seorang perindu sepi
Tak jemu ku terus menanti 

Saturday, July 23, 2011

Alamak...

Malaysia melawan Singapura...
Harimau melawan Singa.
Keputusan sekarang ni dah 4-1...
Malaysia ketinggalan..
Takut nak tengok..
Aku memang sokong Malaysia tapi jantung aku ni overacting tau...
Dengar ulasan Haji Habullah Awang pun dah macam apa...
Adoi la...

Malaysia, bangkit..
Harimau tak menyerah kalah hingga ke titisan peluh yang terakhir..
Make us proud of you...
GO MALAYSIA GO....

Friday, July 22, 2011

Sakit...

PERHATIAN: sila jangan baca andai anda tidak suka melayan orang merepek...


Sepanjang aku hidup hampir 23 tahun ni...
Kadang-kadang, ade penyakit yang aku dapat tapi tak tau sebab apa..


Like yesterday..
Suddenly I got BAD back ache..become worst when I inhale...
About 15-20 minutes...tak ade bengkak or lebam and sakit kat sebelah dalam....
Hurt me so much...
Nasib baik ade MAK yang calm me down...
Aku dah tak boleh buat ape dah..nangis lah cause sakit sangat kan..
Then, beransur hilang...
Mak kata, angin kot...

then, this morning when I felt hurt again,
I put tiger balm at my back...
Baru lega sikit...
ALHAMDULILLAH...


Dulu pon ade jugak macam ni tapi tak ade lah sakit sangat and I felt hurt when nak tunduk or duduk je...
Harap2, it wont happend again...






Hidup di FELDA memang bagus sebab kita ada jiran yang selalu boleh membantu bila kita perlukan..
Yelah, Family bukan dekat pon kan...
Tapi ade jugak la 'sakit hati' nya...
bukan kedekut, tapi kalau nak mintak lah...
Tapi kalau datang tiba2 and petik ranbutan yang baru nak kuning tu, apa halnye?
Apa motifnya???


Pastu apa motif midified motor sampai bunyi tu macam nak pecahkan gegendang telinga orang?
Bunyi kalau seratus meter pon masih boleh dengar..
Kalau ade baby tengah tidur, confirm la terbangun..
It is a NUISANCE!!!



Entahlah..kadang-kadang,
memang tak boleh nak sabar...
Tapi mengenangkan dah berjiran lebih 20 tahun....
SABAR jelah...




kita takkan sedar apa yang kita ada sampailah kita kehilangannya...
jangan waktu tu, kita sesal tak sudah...

Wednesday, July 20, 2011

Nothing..

PERHATIAN: sila jangan baca andai anda tidak suka melayan orang merepek...


Since I stay at home...
The evening activity that I done is bermandi cat or bermain asap..
Kalau tak sapu sampah kat halaman then bakar sampah, mengecat..
Kalau tak mengecat, sapu sampah and then bakar sampah...
Kalau tak dua-dua, duk termenung...borak2...


Tapi, yang penting raya tahun ni,
My house berwajah baru....
Huhu..
Cat luar kaler kelabu..
Ruang depan kaler purple gelap dan purple terang...
Ruang tengah kaler hijau pucuk pisang...
Beranda putih dan kelabu...
Ok la..bukan semua pun aku cat...
Most of it Abang Awi yang buat...
I just help him paint the beranda - those 'batu botol' and also the 'tiang seri'


Cakap pasal persiapan raya,
Sedar tak sedar we are actually mendekati puasa...
Kawan2 dah ready nak fasting ke?
We have another 2 weeks before Ramadhan...
Ahlan wa sahlan ya Ramadhan....


Tetibe rasa nak deco my page...
sebab tu it is berwajah baru hari ni...
Ni semua buat time mengantuk....
huhu...
Cantik x??? heheh....

Saturday, July 16, 2011

Lagu Again...

Aishiteru – Zivilia Band

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Back to [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
oooo

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Back to [*][**]

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru



Lagu ni dah lama keluar kat radio..
Tapi baru sekarang aku minat..
Suit me well....~

Friday, July 15, 2011

What should I Do...

PERHATIAN: sila jangan baca andai anda tidak suka melayan orang merepek...



 I list all the job that I applied....
The amount may be not as much as others.
But I nearly putus asa asa and stop..
But then, when thinking about my parents and my future... I move on and applied more and more even the job is not related to my line...
I don't know whether my action is good or bad...
Rezeki kan di tangan ALLAH...
Who knows what I will be next month, next year or next 10 years....


I am human....sometimes mengeluh jugak...
Even I know mengeluh is tak baik kan...
I just hope that I will get job as soon as possible cause I want to do something...
Entah lah...
Perjalanan manusia berbeza...
Rezeki manusia jugak berbeza..
Cemburu tengok kawan2 yang dah kerja...
At least they are not depend on their parents anymore..


What if I applied job at Penang or somewhere far from Johor ek??
I mean..can I survive??
huh....pening...


lets pray that everything will be fine..
for me and for everyone that reading this..
Thanks cause lending me your eyes and heart..

Wednesday, July 13, 2011

Contengan Merepek.....

PERHATIAN: sila jangan baca andai anda tidak suka melayan orang merepek...





Orang kata kalau kita sayang kan seseorang,
lepaskan dia pergi...
kalau die pulang semula kepada kita, then die memang jodoh kita..
tapi andai die pergi dan tak pernah kembali, itu bermaksud..
die tak pernah jadi milik kita pun....

Aku pun dah nampak satu contoh dah..
Bahagia je sampai sekarang...tahun depan nak dapat anak dah..


Tapi kalau kita dah sayang, macam mana nak lepaskan die pergi??
Kan???


Sukarnya meneka hati sendiri apatah lagi merisik isi hati orang lain...

apa-apa boleh terjadi dalam perhubungan...
tapi andai dah ditakdirkan Dia JODOH kita...
pastinya dia akan jadi milik kita jugak...




Salah ke kalau kita cemburu pada orang yang kita sayang???
Salah ke kalau kita rasa dia tu HANYA kita yang punya??
Ish, tak paham la...
Cinta ni apa sebenarnya???
Pelikkan....





Kita memang kena mulakan langkah baru setiap hari....
Tapi sesekali kita kena toleh ke belakang atau sebelah atau sekeliling kita...
Tengoklah...ade tak yang menunggu kita...
Sebab bukan selamanya orang boleh menunggu dan menanti kita...
Penantian satu penyeksaan kan...
Jangan kita menyesal suatu hari nanti bila kite toleh, orang yang menanti kita selama ni dah tiada...
Saat tu, tiada apa yang tinggal, nak menyesal pon tak guna kan....

haila...
Entah apa-apa merepek...
kan aku dah kata...
jangan baca kan...
huhu...



note: contengan ni tak tujukan kepada sesiapa pun...OK...
kadang-kadang aku mencoret apa yang terlintas di kepala..



miss my inche 'hati manis'....... 
:(

Monday, July 11, 2011

Matematik....

My favorite subject..
I really like math during schools and of course always try harder to get the best marks for this subject.
And during Matriculation, math help me maintain the CGPA..
that's why I really like math...


Oh, suddenly talk about math...
No, this morning I watched MHI and they talk about math..
they said is there any expert like Al-Khawarizmi..
they invited the genius math...I forgot his name...

lets forget about my personal opinion about that guy....a 12 years old guy...
He already produce one book full with his formula in math...
HIS OWN FORMULA....
Unfortunately, I can't follow the formula..
Because I think the usual steps are easier..
hehehe...

I love math and maybe because I already used with the simple steps then I can't follow the new formula...
But I would like to see whether this 12 years old boy will be an math expert in the future...
Who knows, right....



Really sorry to my friends...
I am a 'good for nothing' friend right...

Saturday, July 9, 2011

Lagu Best!!!

Aku telah berjanji
engkaulah permata hati
tiada siapa
boleh mengganti
senyum mesra
warna hidup ini

aku telah berkata
lautan api kurenangi
menyusur langkah
mengharungi
yang merampas kebahagiaan ini

kau permata
kau intanku
kau cahaya
kau yang kucinta
kau sayangku
kau yg satu
degup cinta ini masih bercahaya

Kesalanku
wahai kau kekasih
mengapa terjadi sengketa
kepadamu wahai kau kekasih
sampai kini kau masih ku cinta

Itu Tanda Kasih sayang
walau jauh tetap bersama
itu tandanya cinta
yang telah dibina
kan membawa sinar bahagia

Kesalanku
wahai kau kekasih
mengapa terjadi sengketa
kepadamu wahai kau kekasih
sampai kini kau masih ku cinta
izinkanlah wahai kekasihku
kuubati derita hatimu
hanya dikau yg sangat kucinta
oh restumu memancarkan sinar


by J.Sham - Mencari Sinar Bahagia

lagu yang buat hati jadi sejuk...
Best..
kalau tak caye, download and dengar la...
huhu~

Tetibe..

Tiba2 hati rasa lain...
Nak cakap pun tak tau...
Last2, pujuk ati jek...

biarlah die NJ..biarla die nak wat apepun...
asalkan die bahagia....


daripada fikir pasal hal tu, baik aku dengar lagu J.Sham...
wawawa.


ah, kepada kawan aku yg rase2 x sihat....
Aku doakan ko cepat sembuh ye... 
:)

Friday, July 8, 2011

Hati dan Waktu....

Heheh...
post kali ni tak ade kaitan pon dengan title tu..
saje jek buat GEMPAK...

ALHAMDULILLAH, I arrived safely at home last Wednesday..
3 days and 2 nights....at Kuala Lumpur...
Never sleep town..huhu..


Thanks a lot to this cute girl who really gave us a lot of help...
Pick us up at Terminal Bersepadu Selatan, tumpangkan kitorang tido 2 malam....
Belanja makan, bawak jalan-jalan and also drive us to the majlis perbandaran selayang...
Thanks a lot Nadirah...

On the Wednesday, for the first time I and adik traveling by train and LRT... I mean need to change the train and so on...
Dah la first time nak pergi TBS tu..
But, ALHAMDULILLAH...we arrive safely at TBS...



Actually, these 2,3 days..
I felt empty and really miss that person..
I dont know why..
Sigh...~


Nak menulis pun tengah kering idea nad also the mood pun tak ada...
apa yang ada cuma kemalasan yang berduyun-duyun datang..
Haila..


Hari yang berlalu terasa begitu cepat..
Dalam tak sedar, it already 1 month after I finish my study...
I already applied job nad waiting for the reply but I'm afraid I not ready yet to enter the dunia bekerja...
Terasa ia amat menakutkan...ok, ayat tak boleh blah...
Malas nak fikir..biar dapat panggilan interview baru fikir..huhu...


Sekarang ni, meh tengok jawatan kosong dulu...~

Sunday, July 3, 2011

Kuala Lumpur + Bola Sepak Malaysia...

Ok...dua-dua pun tak ade kaitan...
Sekrang ni tengah berlangsung perlawanan kelayakan Piala Dunia...
Malaysia melawan China Teipei kot...
Baru je tamat separuh masa pertama...
Malaysia 2, pihak lawan 2...tapi Malaysia masih mendahului dengan agregat 4-3.


my family semua kat depan TV, aku?
Sorry, bukan tak minat or tak menyokong tapi orang lain yang main bola...aku yang berdebar lebih...
so, malas nak paksa jantung aku kerja lebih masa...aku pun duduk la buat kerja lain..
boleh terima tak alasan aku???
huhu..

tapi apapun, lets pray so that OUR TEAM will win...
Arena bola sepak Malaysia sedang bangkit semula...
GO MALAYSIA GO!!!!!!!!



Tomorrow, I'm going to KUALA LUMPUR for an interview..
My interview???
No la... my adik punya interview at Majlis Perbandaran Selayang...
Ala, yang dekat dengan Kepong tu...
aku pun ingat-ingat lupa..
hahaha...


I will stay at Nadirah's house for two nights..
And I will be back on Wednesday..
Sekejap jek...
But I think it is enough..because I never expect to go to KL after I finish my study...
huhu..


and I have one request...
would you..whoever read this, pray for her success...
Tapi sebagai balasan, I only can say THANK YOU VERY MUCH..
Aku harap, doa kalian akan dimakbulkan ALLAH...


ah, before I forget...
TAHNIAH buat my friend yang akan menimang cahaya mata awal tahun depan...
I really happy for you..
:)


ok la, jumpa di KL esok...
huhu...~

Friday, July 1, 2011

Menulis...

Tiba-tiba mood untuk menulis datang semula...
Sedang mencari idea untuk menulis...
Sambung balik apa yang aku dah buat satu masa dulu...

Lelaki suka isteri kerja apa??
itu yang sedang aku fikirkan sekarang...
bukan tanya untuk aku tapi untuk watak perempuan dalam karya aku ni...
huhu..
mengada kan....
hahaha...


Kisah Alia Maisara yang menjalani hari-hari bersendirian ketika dirinya sarat mengandung...
Si suami meninggalkan dia untuk bersama orang lain...
Sukarnya memulakan hidup semula setelah apa yang dibina musnah sekelip mata...
Kepercayaannya diragut...kasih sayangnya dicampak ke tepi...
Masihkah ada ruang di hatinya untuk menerima orang lain selepas apa yang terjadi???







ish, mcam entah apa-apa jek cite kan...
hahaha...
but, its ok...
nak jugak try buat...
my second novel...
for me and myself...



Alia Maisara & Imran Faiz....sepadan tak???
huhu...~

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget