ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Monday, April 21, 2014

Hari merungut sedunia....

Assalamualaikum..
Ya, aku nak merungut..
Sila abaikan entry ini jika anda tidak ingin sesak kepala...



Saja nak berbicara soal tempat kerja aku...
Entah la, mungkin ini dari sudut pandangan aku sorang...
Bukan orang lain..
Mungkin aku sahaja yang rasa macam ni, orang lain mungkin okay je...




Aku suka tempat kerja aku...
Aku sayang kat kerja aku...
Cuma aku dapat rasa perubahan dari hari pertama aku kerja sampai la sekarang...
Perubahan memang susah nak terima...maksud aku, ambil masa untuk adapt...
Tapi kalau perubahan tu menyebabkan masalah...bukan ke lebih baik tak ada perubahan...
Satu lagi, bukan ke setiap perubahan perlu diberitahu kepada semua??
Bagi la briefing yang jelas kepada staf and clients.
Why, how, what, when....
All those things need to be clarified...
Everyone are eager to know the reasons..



Satu lagi, bukan ke setiap keputusan perlu berbincang dulu??
Bukan bincang dengan orang kuat je, tapi bincang dengan jabatan yang terlibat la...
We are the one who face all those complaints and comments from the clients...
We are the one who feel the burden...
So, would you please.... consider our part as well??



Aku tak mintak banyak, tapi dengar la jugak pandangan kami ni...
We are part of the company...
Maybe we are not expert on budgeting and whatsoever...
But, we know what clients really need...
Kalau tak boleh buat, then bagitahu sebab musabab...
Clarify la balik...



Ada lagi yang aku nak taip..
Tapi takpe la, nanti la pulak...




Aku respect orang tapi bila orang tak respect aku, sorry to say...
memang aku takkan respect sampai bila2..
Aku bukan baik sangat, tapi jangan sampai aku tunjuk kurang ajar aku...





Saturday, April 5, 2014

Rasa Itu...

Assalamualaikum...
hai awak...lama tak jumpa...
hehehe...
saya rindu kat awak cik blog...
tak sempat nak update la.... banyak tuntutan lain..
ok, poyo je...haha..




Saat aku menaip entri ni, aku ada kat melaka...
buat apa kat sini?
ooo, menghadiri majlis persandingan pelajar aku..
dah dapat menantu wei aku ni...
hahahaha...


aku datang dengan pelajar2 jugak...
entah pukul bape nak balik ni....
ooo, hensem student aku yang bersanding hari ni...
isteri die pon cantik...sangattttttt....



entah kenapa,
aku terasa sesuatu...
cemburu mungkin...
tak tau kenapa...
mungkin sebab dia melangkah ke alam yang satu lagi lebih awal dari aku..
maybe la....
haih..




memujuk hati sendiri lebih payah dari memujuk orang lain..
lalu apa yang harus dilakukan untuk merawat hati terluka??
eceh...ayat tak boleh blah...
nak pergi pantai..melepaskan rasa ...
boleh???




hati, tenang la...
hati, kuat la...
hati, yakin la pada janji ALLAH....




ah, kepada my 'anak' ridzuan a.k.a panjang...
selamat pengantin baru...
semoga berbahagia hingga ke syurga....






INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget