ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Friday, May 31, 2013

She is.....

She is married to her love...
She's going to deliver soon...
She left us for another better opportunity...


She.....
my friend...
Different friend...
And they are moving to another phase of life...
While me??
Still at the same stages of life...
Still at the same step...
Still the same as before...



Regret??
Nope...and never will...
Because I know myself and I know this the best for me...





Note: Melin sudah masuk wad...baru 7 bulan mengandung...tapi ade komplikasi...tolong doakan dia dan baby selamat...amin...

Sunday, May 26, 2013

Sabtu Ahad yang penuh...

Saja nak update...
Sabtu Ahad penuh dengan kelas...
Assignment dah makin bertambah...
Presentation bakal berlangsung...
Thesis perlu di hantar...

Tapi satu hapa pon tak jalan lagi...
Hailaaaaaa....



Draf Jadual exam dah keluar...

27 Julai Z1LK 6043 - Psikologi
28 Julai Z1LK 6013 - Law
3 Ogos Z1LK 6053 - Occupational Health
4 Ogos Z1LK 6073 - Ergonomic




Frankly speaking, aku tak tau apa yang aku belajar..
Adoi..
Kena take extra precaution...




Nasib baik exam before raya...huhu...

Friday, May 24, 2013

Selamat Hari Lahir....

Wednesday, May 22, 2013

Aku dan Masa Depan

Assalamualaikum

Lama tak berkesempatan menjenguk blog sendiri...
Bersawang agaknya kalau di alam realiti...
Rindu? of course rindu nak menaip tentang diri sendiri..
Tapi masa membatas segalanya...
Okay, aku tau yang tu poyo....
Hehe



Aku baru boleh bernafas semula...
Bernafas semula in term of kesibukan...
poyo lagi...
Hahaha


Yup, baru habis jadual bertindih...
Means baru sahaja tamat tempoh jadual pack dan balik lambat....
Aku juga baru saja dapat memilih supervisor untuk mini thesis aku..
And semalam baru berakhir HIRARC and SCAT presentation...
SCAT is Skill Competency Assessment Test...
Test yang diberikan kepada pelajar tahun akhir untuk melihat sama ada mereka familiar with the basic concept.
Oooo, aku di tugaskan untuk handle SCAT tu..
So, hampr 2 minggu jugak la sibuk...



Jadi, kiranya hari ini baru la dapat meluangkan masa mengemas meja yang macam stor lama, menjenguk blog dan menyelesaikan sedikit kerja yang tertangguh..
Kerja yang tertangguh banyak, yang siap baru sikit...
huhu..


Berbalik kepada tajuk,
Kenapa masa depan??
Ada student tanya, 'miss tak nak pindah dari sini ke?'
Aku berfikir sejenak...'I love the relationship with my colleagues here...plus, I promise to my children that I will stay until they graduate.'
So, mungkin buat masa sekarang, itu yang aku nampak untuk masa depan aku laaa...


Berkawan dengan mereka yang telah berjaya dalam hidup a.k.a my classmate..
Buat aku cemburu dan meragui sama ada aku boleh jadi seperti mereka..
'Dalam tempoh 5 tahun, aku nak keluar dari company sekarang...then masuk bidang ni...bla bla bla...'
Serius aku cemburu...
Sebab??
Sebab aku tak mampu nak merancang seperti itu..
Kiranya macam masa depan aku masih samar-samar.
Hmm, takpelah...
Mungkin ada yang lebih baik menanti aku nanti..
Sedapkan hati sendiri...hahaha




Kahwin???
Hmm, dua orang kawan aku bakal menamatkan zaman bujang bulan ni..
Bulan ni kan Ema?? hahaha
Sorang lagi, kawan sekolah.. malangnya aku tak dapat hadir...
Biasa lah Sabtu Ahad memang kelas jek...
huhu


So, aku nak wish.....
Selamat Pengantin Baru..
Semoga kekal hingga ke syurga...
Semoga kebahagiaan sentiasa bersama kamu...
Semoga jadi isteri dan ibu yang solehah...



And to the person yang nak tunang bulan 6 ni...
Selamat bertunang!!!!!



Aku bila lagi??
Tunggu seru dari yang atas sana..
Kalau jodoh sampai, aku kahwin laaa...
Okay, aku tau yang ni takde orang nak tau...
hahahaha



Right now, aku kena fikir nak buat thesis...
Ada tajuk??
Please bagi tajuk...especially in ergonomic sebab penyelia dalam bidang ergo...
hehe...



nak share lirik lagu...
suka lagu ni...
lagu lama yang baru aku suka...

Insan ku Sayang Kini Menghilang by Spin..


Mengapakah sayang
Engkau sanggup hancurkan
Cinta kita yang dibina bersama
A... a... a...

Tergamaknya kau tinggalkan
Kau biarkan hidupku sepi
Mengapa sayang mengapa katakan

Dahulu hanya diriku
Kau berikan pengharapan
Ku serah cinta yang sepi
Pernah ku ragui

Kiniku rayu memujuk hatimu
Tidakku terdaya
Lantaran berulang kali kau kata kebencian hatimu
Mengapa sayang beginikah akhirnya

Apakah ini suratan takdir
Suka duka kita dalam nafas cinta berdua
Insanku sayang kini menghilang
Musnahlah sudah harapan cinta selamanya

Tidakkah kau ingat dulu kenangan bersama
Indah cinta yang kau beri
Bersaksi rembulan

Ku sangka engkau setia
Rupanya engkau berpura-pura
Setelah kasih ku serah
Diriku kau tinggalkan

Mengapakah sayang
Engkau sanggup hancurkan
Cinta kita yang dibina bersama




Tetiba kepala pening...
Stress kot...
Haila...
No one care la, NJ...

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget