ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Monday, July 30, 2012

Hujan...

Merenung titis-titis hujan di luar tingkap..
Serasa ia mengambarkan hati aku saat ini...
Mendung dan hujan lebat...



Kenapa??
Dugaan di bulan Ramadhan..
Mungkin ini tanda aku masih di bawah pemerhatian NYA..
Kan???


Terasa nak menangis..
Nak luah tapi tak terkata..
Dan orang tak tahu kalau aku tak lafazkan..




Aku suka merepek kan??
Abaikan.....
Ini hanaya RASADARIHATIAKU...



There will be a moment we are all alone...
And I felt it right now...





Haila..
Hujan~

Thursday, July 26, 2012

Lama....

Dah lama tak update rasanya..
Sedikit bz bila ade overlapping schedule..
Kelas 6 - 8 jam straight..
Kalau sempat pon rest 5 minit sebelum start next class...
Penat??
Of course..tapi dah keje kan...



Nak kongsi ayat ijat hari tu...
"Kete Ucu lawa"
"Ucu bawak kete kiri kanan kiri kanan, sampai ijat muntah"
hehehe..
Cite penuh lain kali update....



Miss my family!!!!
Buka puasa sorang2 buat aku rasa nak menangis....

Tuesday, July 17, 2012

near miss

Hari ni...
Hampir-hampir kena langgar..
Salah sendiri jugak la...
Aku keluar dari lorong tu, ada van kat tepi...
So kereta tak nampak aku...
Dan aku pulak lebih termenung hari ni...
naseb baik aku sempat berhenti dan kereta tu sempat brek...
Kalau tak, aku kat hospital kot sekarang ni...
Terpaku sekejap then teruskan perjalanan ke kolej...
Dalam hati terus2 istighfar dan cuba tenangkan diri...



Alhamdulillah..
Syukur YA ALLAH..
tu sebenarnya peringatan untuk aku kan..

Tuesday, July 10, 2012

Mood ok tapi..

Hari ni bermula dengan baik...
Mood aku ceria jek...
And aku masih boleh jadi model tak berbayar...
huhu..
Sangat suka gambar ni sebab aku nampak tak gemuk.. (pada pandangan mata aku)

Bersama 'Guest Book'...
Maisarah did it for her cousin....
if you are interested, you can contact me...huhu



Dan sejurus selepas tu, hati aku tiba2 jadi lain macam...
Terasa tak sedap hati sampai rasa tangan macam kebas..
Rasa macam lain macam...
Punca?? Tak dapat dikenal pasti..


Rasa tu sampai aku hilang selera nak makan..
Dah beli nasi, tapi memang tak boleh nak masuk..
Kawan2 semua pelik... sebab aku kan kuat makan..
Tadi memang tak rasa nak makan..
Kenapa entah....
Adoi la....




Dan perasaan tu masih ada sampai sekarang..
Apa masalah aku ni????
T___T

Saturday, July 7, 2012

Engagement and Marriage...

Tajuk nak serius jek kan..
Rasa macam dah lama tak update blog...
Bukan busy tapi tak ada benda nak dicoretkan...
Hari-hari yang berlalu masih sama macam biasa..
Cuma 2 minggu ni aku rasa tak semangat nak bekerja..
Apa yang aku nantikan adalah hujung minggu dimana aku boleh bermalasan di rumah tanpa perlu berhadapan dengan orang lain..
Ada masalah??? tak ada..
Semua ok. it just me who felt like I'm not belongs there...


Last weekend, I went to my bestfriend's house..
She just married...
She cook for me and my friend..
And looking her life after marriage...
I know she is happy...


Yesterday, Nurul Asmak...my friend nikah..
And wlat Monday I got a last chance to had dinner with her...

And actually I am so excited for her wedding but unfortunately I am not attending the reception..
I may go reception pihak lelaki next week.. maybe...
We talk a lot last Monday..
Talk about her preparation and also life after marriage..



And hat I felt now is aku nak kahwin...
Huhu..
Gatal kan..


I don't know why...
Maybe because I can feel the happiness that my friends get after the wedding..
Haila...
Jeles ok tengok kawan2 yang dah kawin..



Tapi.. aku sedar jodoh aku tak sampai lagi sebab ALLAH tahu yang aku belum boleh menjadi isteruyang baik..
So, I will wait patiently here till my Prince Charming come and ask me from my parents...
That moment will come...
I know....

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget