ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Monday, June 20, 2016

UiTM Puncak Alam

Assalamualaikum....

Last week, i had chance to go to UiTM Pucak Alam.
With who? Kakwan of course.
Dah lama rancang sebenarnya...baru je tercapai.
Hehe



So, the plan was to buy any food from the pasar malam.
Then kakwan suggested for us to eat at UiTM..
Aku? Teruslah setuju. Hehe..


Yang paling best, bila sampai tu...
Terbayang semua kenangan lama..
Rasa seronok sangat.
Beli nasi ambeng, sate, keropok lekor dan air jagung.


Dah siap beli, Kitorang jalan jalan kat area umah sewa dulu.
Umah sewa kitorang ada orang duduk dah.
Ingat nak turun amik gambar kat playground depan umah tu, tapi ada orang pulak.


Lepas tu terus gerak ke UiTM.
Dengan muka yakin, main masuk je.
Guard tengok dengan muka garang tapi kitorang buat selamba je.
Bak kata kakwan 'muka kita kan nampak macam student'.. Hehe


And....
Banyak sangat dah berubah.
Yela, dah lebih 4 tahun tak jejak.
Dah ada fakulti baru...
Library pon dah besar and ada bangunan sendiri.
Kafe pon sama.
Lepas tu dah bnyak jalan baru kat dalam UiTM.
Sambil masuk tu, borak pasal kenangan masa belajar.
Pasal tangga tinggi, pasal asrama and pasal kitorang balik jalan kaki dari fakulti ke asrama.
Hehe...
Okay, terasa dah tua sangat.
Hahaha...


Kitorang berhenti kat kafe kat kolej angsana.
Buat muka selamba duduk kat meja.
Ada tempat tengok tv, kedai makan pon ada banyak dah.
And aku tak tau kat mana diorang solat terawikh.
Dulu kat tengah tengah kafe tu.
But now, the area clear je.
So we assumed there is masjid dekat dekat situ...
Ah, dah ada coolblog ok kat situ.
Jealous much okay. Hehe..


Habis makan..kami berangkat pulang.
Sempat la bergambar kat library sebab cantik...
Sanggup u-turn tau...

Kat kawasan PTAR..Cantik kan...


Selfie depan library!!!



Whatever it is....
Happy sangat sebab dapat ke sana..
Next time, kitorang plan nak datang sana lagi...
Tapi bawak tun junior!! Hee






Well, till the next entry...stay safe and healthy ya!!



Much love,
NJ~~


INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget