ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Tuesday, December 28, 2010

kena marah...:(

cian kat diri sendiri...
pagi2 da kena marah dengan bos..
emm, not actually marah tapi tegas nak **** la,..
and it is made my mood swing...
masam semacam muka aku pagi tadi sampai kena tegur dengan staff laen...
'apsal pagi2 dah monyok ni?'

then untuk mengurangkan prasangka dan prejudis aku maniskan jugak muka...
dah la, aku datang ofis semata nak siapkan kerja yang bukan dalam bidang kerja aku..
bukan aku tak nak buat tapi kena la tau jugak kerja yang patut aku buat...

aku dijadikan safety representative kat site and I should be there every second even the work there not dangerous...itu yang site supervisor from TNB and also Duta Technic said to me...
but my boss always ask me to stay at office..
aku dah tak tau nak watpe..
dengar cakap bos or jalankan tugas aku sebagai safety rep kat site..
pening....


industrial attachment ni buat aku banyak menipu...
sigh~


tapi ada sesuatu yang buat aku senyum semula...
thanks to that certain someone who sudi to lunch with me...
and also for the keychain..
I kept holding it....
so sweet... (",)


thanks dear....

Sunday, December 26, 2010

once again...

yup....sekali lagi..
sekali lagi aku susahkan orang...
entahlah,
tapi aku rasa aku dah membuatkan situasi menjadi lebih buruk...
rasa bersalah sangat even aku dah say sorry pada orang tu..
i'm sorry..i am really sorry..

perkataan maaf tak dapat nak ubah segalanya...
kan???


but I just want to say it again and again...
I'm sorry...




now, aku rasa nak sujud dan berharap semuanya akan menjadi baik semula...

YA ALLAH, betapa aku lalai dan jauh dariMU...
sesungguhnya KAU yang MAHA BERKUASA ke atas sesuatu...
ampunkan la hambaMU ini....

Friday, December 24, 2010

Cinta Pertama...

Cinta itu bukan lagi cinta selagi belum dilafazkan....


~cinta pertama by Norhayati Berahim~
teringin nak baca...
sapa ade???
nak mintak....huhu...

Thursday, December 23, 2010

hot tempered

aku ni panas baran...
tahap kesabaran pun sangat la kurang..
jadi, jangan cabar kesabaran aku...
jangan sesekali pun...
or you will hear nothing from me...
NOTHING at all....

Wednesday, December 22, 2010

site...at Putrajaya Power Station.

dah 3 hari pergi site kat Stesen Janaelektrik Putrajaya.
dari puncak alam, lalu NKVE, ELITE, LDP and SKVE..u-turn kat exit MARDI...baru sampai site..
lalu 4 highways, 3 tol which total up rm10 pergi balik...

dah la tengah sesak, makin sesak poket aku..
hailo...~
tapi, Hj Yusof kate nak double up elaun tapi xtau la dpt tak..
harap2 dapat la..
dan harap2 elaun keluar cepat..
poket dah kering giler tahap tak boleh nak perah dah ni..


Semalam mintak kad TnG kat abang apun and he said, take his card..
hahaha, senang jek hidup mintak kat abang..

hari ni, masuk office, sebab tu boleh on laptop..
kat site, site office pun takde lagi...duk merayap je la kejenye..
penat memang penat tapi dah keje kan..

so far, semua yang kat site baek2...
termasuk la pekerja indonesia kat sana..
kena kacau tu memang la..
dan aku tak layan sangat pun..
biasa la, dah penat2 kerja, nak relaxkan otak, kitorang perempuan ni la yang kena kacau..
tak pernah amik ati sebab aku tau diorang cuma bergurau...


nak tgk site kitorang?

Besar x? kitorang jalan kaki dari pintu masuk ke kawasan construction...
hari2 macam tu la...
tapi kena la biasakan diri sebab safety officer mmg keje macam tu....

overall banyak benda baru yang kitorang belajar..
thanks to Aiziuddin and also en. anuar yang banyak bagi penerangan...

so, this is me kat toilet site...
ah, helmet tu dapat free dari Hj Yusof..
CIDB tau...
and kemeja not t-shirt...
safety officer kan....


ni semua yang aku bawak p site..
yang laen tggal kat kete jek..
ah, and also camera la kan...


tak sempat lagi nak amik gambar sendiri banyak2..
nanti la...~

Wednesday, December 15, 2010

masih nak menaip...

jangan bace kalau tak berminat...
sebab semua yang di taip di sini adalah luahan hati aku...perasaan aku..
takde kaitan pon dengan yang membaca...



entahlah...
hari ni, macam-macam yang jadi...
tak tahu la...
Kak Zieha sesat...
Mun selsema, MC...
aku sengsorang kat office..
pastu aku dapat task which I can't do it because I did't get the one that I need..
haila...


tersepit..
sorang suruh wat macam ni, sorang kata tak payah...
mana satu nak ikut ni...
pening.....pening...
rasa tak sedap hati..
ada yang kena marah esok ni kang sebab tak buat task tu...
even task tu senang tapi it is involving other people..
macam mane ni...



kalau hari-hari macam ni, aku boleh dapat darah tinggi tau..
tension memanjang...
kedut2 kat dahi memang dah banyak r sebab banyak kerutkan dahi jek..
tension punya pasal...
hailo..
tolong!!!~

sudden-sudden

tengah sibuk2 wat keje,
tetibe rindu kat anak2 sedara aku yg 4 org tu...
rindunye!!!!

Tuesday, December 14, 2010

bosan..and sedikit maklumat...

ada kerja, tapi xtau nak buat..macam ni la jadinya...
ngantuk...
tahan ngantuk sampai pening kepala...
entah pape jek..


mane la orang aku nak jumpa ni, dari tadi takde jek....
haila...


pening, tapi rasa nak menaip cuma tak tahu nak menaip pe...
entah la..

pernah tak terfikir, kenapa sesuatu terjadi kepada diri sendiri?
pernah tak menyesal tapi dah tak boleh buat apa-apa?
right now, I feel something inside me but I don't know what...
rasa macam masa yang berlalu sia-sia...
nak isi tapi tak tau nak isi dengan apa..



hah, meh aku nak kongsi ilmu sikit...
merujuk kepada Occupational Safety and Health Act 1994,
setiap employer ada tanggungjawab untuk menubuhkan safety and Health committee bila

  • ada pekerja 40 orang atau lebih
  • diarahkan oleh Director General...ini dalam section 30.



dalam committee ni, ada

  • chairman which is the director, 
  • secretary which is the safety officer  
  • representatives from the employer and also employee..

bagi yang pekerja bawah 100 orang, representative mestilah 2 orang untuk employer dan 2 orang untuk employee.
kalau lebih 100, 4 orang untuk each employer and employee....
yang ni, ada dalam safety and health committee regulation 1996...
the representative dari employee mestilah berupaya untuk mewakili setiap section dalam tempat kerja supaya dapat menghasilkan minat pekerja untuk mewujudkan tempat kerja yang selamat dan sihat.....



cukup la untuk hari ni...topic safety and health committee...
ceh, gaya macam bagi lecture....
baru baca tadi kat dalam act...
at least bertambah ilmu aku sikit hari ni...

=)

Monday, December 13, 2010

Penat...

pagi ni terasa penat sangat...baru start ari isnin dah tanye bila nak ari sabtu pulak...hahaha
xtau kenapa rasa penat sangat...
ari sabtu dah tengok jalan Putrajaya power station tapi sesat....naseb baek boleh cari jalan balik...
lepas sesat tu, pergi tesco...cari safety shoes...
109.90 ringgit tapi ade diskaun 50% so 64.50 je... nasib baik...
thanks to abang apun la, sebab masukkan duit...
tapi dalam sehari, duit yang abang apun bagi habis...
memang boros...
tapi xpe la..barang tu diperlukan...~sedapkan ati sendiri~


semalam try lagi jalan p putrajaya...sampai putrajaya tapi tak jumpa Putrajaya Power station tu..
mase on the way balik baru nampak signboard power station tu..
masalahnya, jalan balik tak sama dengan jalan masa pergi..
aduhai....~
pening..


pastu ikot abang apun and the geng p pavilion tengok cite Ngangkung...
BEST!!!


lepas tu pergi Petaling Street...dapat speck hitam satu..yeay!!
tapi penat la....~~

huhu

Friday, December 10, 2010

Alhamdulillah...

UiTm sent me email about the result and I just read it...
ALHAMDULILLAH...bersyukur sgt sebb dapat 3.39...CGPA dah naik jd 3.01..
seronok sangat...
tak harap dapat 3 pon sbnrnya coz I'm not that smart...
rasa nak nangis pon ada...

tadi dah call mak and bagithu ayah...
mak, nanti buat pulut kuning ek...
then, I will fasting...
sebab dah niat dah kalau dapat lbih dari 3, nak mntk mak buat pulut kuning and puasa..




THANK YOU ALLAH sebab makbulkan doa dan  hasrat hambaMU ini...
ALHAMDULILLAH....

Thursday, December 9, 2010

praktikal.....

sje wat tjuk mcm tu,
sebenarnya takde pape pon nk cite....
hari2 yang biase je..
cume orang2 kat sini baek2 belaka la...
and aku bawak bekal pergi 'keje'
hahaha....
menjimatkan duit...
dah 2 hari aku masak...
sardin yesterday and fried rice for today....
huhu...nak bangga sikit, ble x???
hahaha...


bile nak pkul 6???
nak balik....
office hour: 9-6...



oh, dengar kata...
esok result keluar...
tengok lusa la..
hahaha...

hakikat hidup

hakikat hidup...
orang yang kita sayang akan meninggalkan kita...
melainkan kita rantai mereka....
tapi itu haram....

richard castle...




note: richard castle ckp dlm english la....then, i translate it...

Monday, December 6, 2010

penat sangat...

hari pertama praktikal...
penat sangat even tak buat pape..
just kenal dengan semua staff and bosses, then di beri tugas untuk buat Safety Policy for Organization...
pening jugak la nak buat...
then tanya dengan HR, Puan Intan pasal elaun...
Alhamdulillah, dpat 300..
cuma masalahnya, kne bukak akaun maybank which I need 250 to open the account...
where would I find the money????
pening-pening....


penat la....report pun dah kena buat...
tapi nak rest la malam ni...
ngantuk...
ZzzzZZzzzzz........

Sunday, December 5, 2010

confuse...

I am finding something...
But I do not know what exactly that I find...
It is really HARD when felt like this....




esok dah start practical kat Premier Viable...
wish me luck...
hopefully it will be smooth....
dah rasa nervous...
oooo, TAKUT!!!



terlebih rajin nak post entri banyak-banyak...
takde benda nak buat walaupun ada banyak kerja yang berbaris untuk di siapkan...

Bukan Niatku - Salem..

Tertutupkah sudah hatimu

Untuk menerima ku lagi

Apakah keras hatimu

Tak bisa lentur lagi



( 2 )

Bukan ku sengaja

Mahu kau terluka

Bukan niatku



Kalau pun memang

Aku bersalah

Namun sebesar manakah

Begitu susah utk kau maafkan

Hingga ingin kau singkirkan

Bumi yang manakah yang tak pernah basah

Bila hujan mencurah



( 4 )

Aku usah berubah

Usah diturutkan hati marah

Di hati kecilmu

Ku tahu kau tak begitu



Sudah lumrah cinta

Suka bersulamkan air mata

Kita dihiris rencana

Terpetik cinta sukunya



Kita buang keruh yang melanda

Kasih pasti jernih semula

Tak siapa di dunia merasa

Cinta terlepas sengsara



Tanpa rajuk hiba

Tak ketemu makna

Nikmatnya cinta



( ulang 4, 5, 1, 2 )



Bukan niatku...



( ulang dari 1 )







baru je dengar lagu ni...first time...
but so far, i'm interested for the lyrics....
dengar lagu ni kat Sinar fm segmen Kisah dan lagu..
that girl said, his Bf usually sing this song whenever diorang bergaduh tapi sekarang takde lagi macam tu...
it sounds like.........................................
familiar to me...

again....

penat...
teman my roomate tengok rumah sewa kat shah alam, then tengok jalan pergi Jotun, tempat praktikal dia....
headache...


pening...
duit takde nak teruskan hidup kat sini...
nak mintak duit kat abang, segan la...
dahbanyak kali susahkan diorang...
hmm, tak tahu la...
kalau dulu....


enough!!!!
cukup-cukup la dengan kalau...
takde yang berubah bila asyik cakap kalau....
rite????



once again...
i got a deep cut inside here...
really deep till it take a lot of time to heal...
what should I felt when something like that happen to me???

Wednesday, December 1, 2010

dah terlalu lama...


it has been a while since the last time people around me talking about that certain someone...
and it has been a while since I smile when the people talk about that someone...
it may be long enough till I feel awkward....weird....





just forget it..it is not for you..
it just me that has nobody to talk to....






it is fun when people accept us and treat us like their family...
it felt warm inside me....
thanks to Cik Bedah....and also nenek..
menumpang kasih seorang nenek after both my grandma pass away...
miss them...
yup...and a lot....

SUNYI.....sepi...

entah kenapa, secara tiba-tiba, I felt empty....
I felt lonley.. all alone...
no one to talk to....about what I fell.....
I need someone but I don't want to be a burden...
but I can't avoid it because I'm not independent person.....



kadang-kadang, kita takkan dapat duga sesuatu yang akan datang or berlaku...
thanks to a certain friend which make me smile again when I in a bad mood yesterday...
thanks a lot...




emm, semalam pakcik kawan abang apun kembali ke rahmatullah...
aku kenal pak cik tu...tak sampai sebulan pon and aku terkejut gak bile abang apun bagitahu berita tu...
so pagi tadi pergilah melawat sebab aku kenal gak dengan family kawan abang apun tu....
family abang paan @ nizam....
aku yang rase sedih tengok cik bedah and nenek - family abang paan....
tak tau kenapa tapi rasa sayu je...
huhu..emo lbey....~


it is already late...
tido la...~

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget