ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Thursday, October 16, 2014

cemburu: perlu atau tidak.

Assalamualaikum...


Semalam, aku menerima satu berita gembira.
My bff tengah mengandung. She is pregnant!!
Dah 5 bulan.
Happy for her and of course excited.



Tapi jauh dalam hati aku,
Ada sedikit atau bahasa bestnya sekelumit rasa cemburu...
No, no... bukan cemburu yang negatif...
Of course aku happy untuk dia... tersangat happy...
Aku cemburu sebab dia dah selangkah ke alam menjadi ibu bapa...
Sedangkan aku masih di takuk lama...
Hmm sebab tu tajuk entry aku pasal cemburu...


Bila aku luahkan rasa hati aku kat ofismate, diorang cakap..
"Ala relaxla, muda lagi kot.nanti ada la rezeki tu"


Agak2 kalau aku mengadu kat mak, apa yang mak cakap?
I bet she will say the same thing as kak linda and faisal a.k.a husband kak mas.


Semalam...dan hari ni, aku masih cuba untuk memujuk hati sendiri...
Sebab rezeki kita ALLAH dah tetapkan.
Mungkin rezeki aku bukan untuk kahwin awal and dapt anak...
Mungkin rezeki aku lebih kat tempat lain...
Contohnya, aku dah habiskan master...which I never thought I will get it..
Alhamdulillah...
So, aku kena yakin pada DIA.. sebab setiap perancangaNya adalah yang terbaik untuk aku dan juga semua orang....



Cemburu kena ada tapi biar yang positif supaya kita terdorog untuk jadi yang lebih baik....




P/s: will be graduated on 3rd of november...hehe...
Thank you ALLAH for all YOUR bless...
:)

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget