ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Monday, November 29, 2010

masak memasak...

for the first time...
I cook!!!!

I mean without someone else beside me la...
udang masak kari tanpa santan...
and also telur goreng...

sebelum masak call mak dulu tanya resepi lepas tu pandai-pandai masak...
hahaha
tak tau la, rasa macam masam sikit...
pendek kata, tak berapa sedap la...
tapi sebab masak sendiri and makan sendiri...
telan je la...
huhu..


hmm, tinggal sengsorang kat umah abang apun ni,
boring...


lapar....
jom makan.....~

Sunday, November 28, 2010

a lot....

hmm, dah bersawang dah blog aku ni...
lama tak update pape..
rindu plak...
ada tak orang rindu kat aku?????


banyak benda dah jadi....and dah banyak kali try nak update blog ni tapi tak berjaya...
so, this is the latest one la...

final exam dah berlalu so sekarang ni tinggal nak uruskan my FYP and also praktikal..
mak and ayah dah pesan banyak kali...buat betul2 mase praktikal...jangan main-main....
so, trust me...I will do my best....pray the best for me...


hmm, raya haji dah berlalu...
cuti yang pendek namun seronok...
semua ada...dari kak lina, abang awi, kak ani, abang apun...semua ada..
tambah lagi dengan family pakcik...plus kawan abang apun...
malam raya terasa meriah sangat walaupun penat...


jumaat lepas balik ke rumah abang apun sebab nak sipkan FYP tapi tertangguh jugak sebab ikan yang dicari tak jumpa..hahaha...
tak la, ada masalah sikit...


and, semalam adik konvo...she was graduated yesterday...
so happy for her...jealous of course...
dia dah habis blajar....
seronok tengok wajah-wajah gembira semua yang graduate semalam...
adik dapat bunga 2 kuntum and a teddy bear which abang apun belikan...
penat jugak la bawak teddy bear tu ke hulu hilir..
happy sangat adik bile dapat teddy bear tu.. hahaha...

and semlam jugak mak, ayah and adik balik kluang sebab mak and ayah nak rewang hari ni...
kesian jugak la sebab penat kan...naik bas kul 8.30 malam, sampai kluang dlam pukul 12..pastu pagi ni dah nak rewang plak...


whatever pun,
CONGRATULATION to adik...
semoga success selalu..
rezeki kita tak sama dengan orang so, sabar and enjoy masa sekarang...


hmm, terasa macam nak layan hindustan la....
jom, layannnnnnnnnnn....~

Monday, November 15, 2010

kembali...

dah lama tak share pape kat blog....lame la kot...
tapi not now...takde mood nak menaip...
just nak share satu lagu lama yang tetibe aku suka...



Kembali 
Intan Sarafina




Ku singkap tirai kenangan
Dalam jiwa kepasrahan
Senandung rindu seolah berlagu
Kembali mengusik hati nan lara... ha...


Cinta yang makin terpendam
Dalam meniti usia
Kini kembali berputik di hati kita
Yang kian di tinggalkan jauh oleh masa
Mungkinkah terulang


( korus 1 )
Dalam kesamaran
Kita pernah mencari sebuah erti
Pengorbanan suci dan sering itulah
Kita terpedaya...


Kerna jalanan hidup kita berbeza
Penuh onak ranjau yang sering menduga
Bagaikan mimpi-mimpi di kesiangan hari
Melangkah jauh di persada cinta
Cuba bersama terpaksa jua berpisah


Ku ingin engkau kembali
Namun masih ku tak pasti
Masa nan lalu
Mendewasakan diri dari mengulangi
Kesilapan semalam biarkan berlalu

Saturday, November 6, 2010

mimpi mainan tido...

dalam sibuk study yang lebih banyak tido, aku bermimpi sesuatu yang indah pada mulanya....

of course I'm happy when I will be someone's bride....someone that I do not know even the name and face....
I already wearing my wedding dress..so beautiful..and of course pink in colour...I wait and my family shown up...I'm so happy and hug & kiss them all..I feel like I miss them so much....


unfortunately, after waiting...my groom did not showing his face...no call or whatever...
his family become panic and also myself...
the  majlis was at his home and I think he is kerabat diraja kot...
entah la..
yang penting sampai terbangun memang muka lelaki tu aku tak nampak..
and maybe aku tak kawin pon dengan dia...i'm not sure sebab start mimpi je aku dah ready nak bersanding...nikah takde pon...
hahahaha



so, after thinking for a while, maybe the important part of that dream is I met my family which I really miss now...
hmm, mimpi cume mainan tido....

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget