ASSALAMUALAIKUM...

This is my page....
My place to say what I feel, What I think and what happen to me..
So, please do read but don't get any negative feelings to me...
I'm just me...
ready to learn and listen....

MY CUTIE


Tuesday, May 31, 2011

Malas...

As usual...
when I at home, the laziness to update comes....
hahaha..
Malas sangat nak update blog...


Just now, adik packing our things for tomorrow..
Visiting my brother at Felda Chini 2....
Cant wait for it....


Dalam keterujaan untuk perjalanan esok,
Suddenly we were shock by a news...
son of my neighbour which also my relatives pass away...
Cause of death still unknown...
He is alone in his house and the family cant contact him for the last 2 days...
Then his father went to his house to check on him...
And he found that his son was dead...
Now, my neighbor still waiting for the body...
Kebumikan malam ni jugak....
His name is Rashid... don't know his full name...
Al-fatihah for him...




Ah, to my friends..
Really sorry if I cant reply any of your message ok..
No job, no money so no credit...



I want a job...
Sape ade kerja kosong, angkat tangan!!!
hahahaha

Friday, May 27, 2011

I'm Home..

The same status I post at my FB....
yeah, I'm home..
Home sweet home...



After four years,
I finally finish my study for Degree in Environmental Health and Safety (Hons.)...
And now, start looking for a job...
huhu...


congratulations to all my friends who also finish the study...



Tipulah kalau aku kata aku tak sedih meninggalkan segala yang aku ada kat Puncak Alam...
My friends and also the memories..
tears...crying alone while I on my way home, in the bus..
Don't know how to stop the tears...
All memories will be in my mind forever...


Kenangan yang tercipta antara kita akan tersimpan di kabinet hidup aku..
Dan ia akan kekal di situ untuk aku mengingat setiap detik kita bersama...
Panjang umur, insya ALLAH kita jumpa masa our graduation day...

will miss u all...
thanks for the friendship..
thanks for all the helps...
thanks for being with me....
thanks a lot....

Tuesday, May 24, 2011

Useless....

u r useless, NJ!!!!

Saturday, May 21, 2011

Rasa Hati yang tak Menentu...

Okay, mood memang tengah tak elok...
Mood swing sahaja...
Terasa sana, terasa sini..
Sedih la...
Sunyi la...


Sigh....~


Sorry....Miannae....Gomennasai....mujhe maaf kar do...
Just that can I say...
If I ever hurt u, u, u and also u...
I know, its all my fault but I really can't handle my emotions right now...
Really sorry...
I never mean to hurt u..


When I'm in mood swing, suddenly I read one of status about 'Tanah Runtuh di Hulu Langat'
I'm so shock and what make me feel sad is the victims are children in Madrasah Al-Taqwa...rumah anak-anak yatim...
The last news, 5 of them are dead and there are another 18 tertimbus..
And I want to ask u pray for their safety..
Semoga mereka ditemui selamat...


air mata macam sungai sejak dua tiga hari ni..
haila...~

Friday, May 20, 2011

Menumpang...

Today,I went to see my supervisor and co-supervisor...
ALHAMDULILLAH...
Semuanya berjalan lancar..
I can jilidkan my FYP...
and I can going back next week..


Suddenly, I miss the those people who I met at Tanjung Malim..
I know they not reading this....
Makcik, pakcik, nenen, cik bedah and also kakak...
I want to meet them but then, I cant...
Feel guilty but what else I can do..

Makcik, Pakcik, Nenek, Cik BEdah and Kakak...
Ain mintak maaf sebab tak dapat datang sana..
Doala, mungkin satu hari nanti, ain dapat datang sana lagi...
Rindu sangat kat kamu semua...

menumpang kasih nenek orang...
xpe kan..???


tears.....

McD + KFC

terasa nak makan kfc and mcD...
tapi x boleh....

so sad...


pizza hut lagi la tak boleh fikir langsung...

haila...
nasib2...
heheh...

Thursday, May 19, 2011

U Know What????

words  lagi tajam dari pisau...
so watch ur words....

bila namanya rahsia,
jangan bongkar...
even ko tau secara tak sengaja...
tolong la simpan kalau dah namanye rahsia...

please jgn baca ape yg personal...
sbb ade org x suka bila personal affair die org lain tau..but die x ckp...so fhm2 sendiri la..


haila, ni la jadinye bila angin monsun datang mekanda...
sila stay away from me!!!

I hate this....
urgh..........

What if....

I just read this blog....
http://theotherkhairul.blogspot.com/2011/05/pemilik-blog-telurdibasuh-dah-meninggal.html

please have a look and u will feel what I felt....
Click on the link inside the entry...


Reading those entry make me think, what happen if I die...
This blog will bersawang and eventually people will forget about this blog and also me...
Sigh...

Feel afraid u know..
Cukup ke amalan nak dibawa bersama....
Dah cukup ke khidmat pada mak ayah yang banyak berjasa??
Dah mintak maaf pada semua orang yang kite pernah sakitkan hati??


When I read the link to Sara link...http://maisara.xanga.com/
I nearly cry..
How strong she is menjalani hari-hari yang mendatang even afetr she know she had cancer....
How she face those dugaan and how she handle her emotion really inspire me..
She is a good example..

jangan merungut dengan dugaan yang kita hadapi sebab ada orang lain yang diuji lagi hebat...



and lastly:
Forgive me if I ever hurt u...
If ade hutang yang tak selesai, please tell me cause I dont want to burden my family...mana la tau kematian datang menjemput tiba-tiba...so kalau ade hutang, tolong ingatkan ea..
Dan, kalau aku pergi dulu tolong doakan aku aman 'di sana'
Jasa korang amat aku hargai....
:)

Tuesday, May 17, 2011

FRIM 16.5.2011

yesterday, i and my friends went to FRIM, Kepong...
No pic to show here but the most important things is I have fun there...

We start our journey 2 p.m and arrive there around 3 p.m.
Then, we mandi manda, makan, main2...and also gelak ketawa...
hehehe...

we brought along sandwich and fried rice...masak sendiri...
and my friend bought snacks..
mandi, eat then mandi balik...main2 air...
dah lama sangat x seronok macam ni...


dalam seronok2 tu, boleh plak jatuhkan...
the rock was slippery and i fell down...
got scratch on my toes, lebam at left knee and my palm hurt...
but I still can have fun..heheh...


the scenery so beautiful...
and since there is no other people, we really enjoy ourself....
huhu..

Sunday, May 15, 2011

Biarlah dia pergi…
Dari dia hidup dalam penipuan..
Aku masih sayangkan dia, tapi aku rela melihat dia bahagia…
Andai ini takdirnya, aku rela…
                                                                                     Watak Lelaki 1


Kenapa awak lepaskan saya?
Kenapa awak seakan menunggu saya?
Masihkah ada ruang untuk saya di hati awak???
Andai saya kembali, mahukah awak menerima saya????
                                                                                     Watak perempuan 2



Masihkah ada bahagia untuk mereka..
Setelah bertahun berpisah, masihkah ada perasaan yang mengikat mereka????
Cinta yang di bina bersama bertahun-tahun, adakah terlerai begitu saja????







Awak, maaf.
Saya tak mampu bahagiakan dua orang dalam satu-satu masa.
Akan ada pengganti saya yang mungkin lebih baik dari saya….
Saya akan ingat kisah kita…
                                                                                   Watak Lelaki 1                                                                                                              


Awak, untuk terakhir kalinya….
Saya Sayang awak..
Semoga bahagia….
Pergi, pergi jauh dari hati saya…
Saya lepaskan awak..
Selamat Penganti Baru…
                                                                                                                 Watak Perempuan 2














Idea ada, tapi rasanya mood nak menulis tu takde lagipun mcm x best jek cite ni....
Bagi idea ble???
huhu, gaya macam ada org baca.... :p








dia kawan tapi apa yg die buat betul2 melukakan hati aku...
and die make me cry...can I call die a friend anymore???
right now I'm in healing process...

Saturday, May 14, 2011

Hati Menangis..

ALLAH je tau what is in my heart,
persahabatan yang dihulur, aku sambut..
bak kata orang, berkawan biar seribu...

aku berikan kepercayaan kepada dia...
akhirnya aku yang kecewa...

kau hancurkan kepercayaan tu,
kau main-mainkan nilai pershabatan,
kau lukakan hati seorang yang kau panggil kawan...


kawan ke kau??
layak ke kau menjadi sahabat???



jangan tanya orang NJ...
tanye diri sendiri dulu...
takpe la,
at least kau berpeluang nak belajar satu lagi ragam manusia..
biar la, luka di hati akan sembuh even akan tinggal parut...

chill la NJ....~


T-T

Yeay....

After all the hardship and dugaan...
Kena tukar tajuk last minit - my own fault..
kena tukar objektif - my own fault...
kena tambah and edit intro, problem statement and study justification...in 24 hours before the due date..


I finally finish it and send it on last Wednesday..
Right now I am waiting for the kelulusan dari my Supervisor to jilid my FYP..

when will it be??
I don't know but I'm waiting....

pray for me ok so that I will not TL which mean I will be given some other time to redo the report..
I don't want that TL cause I don't have money...


pray the best for me....
and i'm jealous with my friends who get to jilid the FYP already...
but then I'm happy though....

Tuesday, May 10, 2011

Mata dan hati beserta akal...

mata menatap skrin laptop, namun akal menerawang entah ke mana...hati tiada bersama...
nafas di hela, macam mana nak buat kerja macam ni???
heartless....


Kenapa la mahkota M ni tak nak lenyap? akal berfikir.
Kasar nafas di hembus, seakan ingin membuang bersama rasa malas yang beraja di hati..


esok!!!
Segalanya akan tamat esok...
Esok dah boleh nak malas semalas malasnye..
tapi hari ini, please jadi rajin dan bersemangat!!!
Di pujuk hati sendiri....~

Monday, May 9, 2011

Kenangan Terindah 5 May


We were here on 5 May 2011


Lunch!!!

Dah abis~ heheh


Meatball yang famous kat IKEA..Sedap~


Ni pinggan toon, nak tunjuk Kek Daim tu..
Sedap..~


Ni dah kat Cineleisure...smpat posing dgn menatang biru ni...


Panas2 pon masih mampu tersenyum..eceh~


Ni sementara tunggu ice blended kakwan..~






ok, cuba teka sape ni...???
jeng jeng jeng....


BUM City..






Dah redup, sambung posing balik...























Big Apple!!!





Lepas lepak2 kat Cineleisure, IKEA and The curve, kitorang pergi pulak Taman Metropolitan... Seronok sebab tenang jek..





Sekian, ini lah perjalanan kami pada 5 May 2011...

Saturday, May 7, 2011

IBU..MOM...MAMA....UMI...MOTHER..~

Ibuku tidak pandai
Menghantar mesej ringkas 
Setiap yang dikirim 
Bisu yang berbalas  


Ibuku tidak pandai 
Meneka mana Eropah 
Cuma di benaknya 
Mahu ke Mekah  


Ibuku tidak pandai 
Menghadap teknologi 
Hari ini ia belajar 
Esok diajar lagi  


Ibuku tidak pandai 
Memakai baju mahal 
Ke mana jua pergi 
Kurung tak ditinggal  


Ibuku tidak pandai 
Mengerah amarah 
Tapi tajam jelingnya 
Buat kami bersalah  


Ibuku tidak pandai 
Berbicara syahdu 
Hanya tutur mata 
Meluahkan rindu  




TAPI SIAPA PUN IBU SAYA TETAP SAYANG IBU..SEMALAM.HARI INI.ESOK.DAN SELAMA2NYA

Cantiknya Lelaki dan Gagahnya Perempuan..

Nak tahu dimana Kecantikan Lelaki????
Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni
rohani. Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang baik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan Yang
Ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki
...

Dan dimana Kegagahan Wanita???
Kegagahan seorang w anita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada
kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada
pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:

"Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat " Surah Al-Ahzab : Ayat 71

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka
sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."

Wednesday, May 4, 2011

Aku rindu..

Jangan Sesekali Mengatakan Kamu Rindu Dengan Aku Jikalau Kamu Tidak Pernah Sekali Pun Cuba Untuk Berbicara Dengan Ku.~




this is not from me, I took it from someone else...
but then I really like it..

Tuesday, May 3, 2011

Its Done!!!

Alhamdulillah..
Thank you ALLAH...

Finally I finish my final year project presentation.
This morning I presented it and there are a lot of amendment need to be done..
But its ok la...
At least the 'sengsara' end already....


Pretty bad when i was asked a lot of question and I only can answer some of it..
But then I appreciate it because I know the weakness in my project and I can improve it...
we were given 2 weeks to do the changes and send it in hard cover...
hopefully, I can make it...



Now, my mood is tak sabar nak hang out dengan kawan2...
Lets wait for the pic I take later....
:)

INDAHNYA CIPTAAN ALLAH

There was an error in this gadget